BursaHaberdar

HASAT BAŞLADI... BAŞKAN AKTAŞ MÜJDEYİ VERDİ

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Kırsal Hizmet Dairesi ve TARIM A.Ş., aracılığıyla sağladığı desteklerle toprak bereketleniyor, çiftçinin yüzü gülüyor. Alım garantili destekleri de başlatacaklarını dile getiren Başkan Aktaş, “Tarım AŞ’nin hayvancılıkla alakalı destekleri var. Şimdi gübre desteklerine de başlıyoruz. Ürün alım garantili işler yapacağız.


Bursa Milletvekili Atilla Ödünç ise, Bursa’da tarım alanında Büyükşehir Belediyesi’nin önemli projeleri olduğunu ve önemli işler ortaya koyduğunu vurguladı.
Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır da bu yılki ahududu hasadının rekoltesinin düşük olmasına rağmen gelirinin arttığını vurguladı. Ahududu’nun Türkiye’deki merkezinin Kestel olduğunu ifade eden Tanır, önümüzdeki senelerde bu rakamın daha da artacağına dikkat çekerek, arttırılan fidan kontenjan sayısı ve destekleri için Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a teşekkür etti.
Tarım İl Müdürü Hamit Aygül ise ahududu üretimiyle alakalı istatiksel verileri paylaşarak, Türkiye’de üretilen 5445 ton ahududu üretiminin 5323 tonluk kısmının Bursa’da üretildiğinin bilgisini aktardı.
Uludağ İhracatçılar Birliği Başkan Yardımcısı Senih Yazgan da yurtdışında katıldıkları tüm fuarlarda ahududuna büyük bir ilgi olduğunu belirterek, bu alana daha fazla yoğunlaşmak gerektiğine dikkat çekti.
Törenin ardından protokol mensupları bahçeden ürün topladı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.