BursaHaberdar

ÖĞRENCİLER SUYUN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

BURSA

Bursa Nilüfer Koç Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Özlem Zengin ve Azerbaycan Bakü 239 Nömrəli Tam Orta Məktəb Okulu İngilizce Öğretmeni Parvana Garayeva‘ nın hayata geçirdiği ‘Bir Su Meselesi’ isimli e-Twinning projesine katılan öğrenciler, suyun hayatımızdaki önemine dikkat çekti.

Kuruculuğunu Bursa Nilüfer Koç Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Özlem Zengin ve Azerbaycan Bakü 239 Nömrəli tam Orta Məktəb Okulu İngilizce Öğretmeni Parvana Garayeva‘ nın yaptığı ve ortaklarının 50 Nolu Tam Orta Məktəb İngilizce Öğretmeni Zülalə Köçərli; Antalya Özel Akdeniz Birey Anadolu Lisesi Fen Öğretmeni Tuğba Kaya; Bursa Nilüfer Uludağ Koleji Tarih Öğretmeni Gülşah Yavuz ve Fen Bilgisi Öğretmeni Selen Hasar ve Sakarya Adapazarı Nuri Bayar Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Yeter Kara olduğu ‘Bir Su Meselesi’ isimli e-Twinning projesi ile suyun hayattaki önemine dikkat çekildi.

BİLİNÇLİ SU TÜKETİMİNE KATKI SAĞLANDI

Projeyle ilgili bilgi veren Zengin, “Hayatımızda suyun ne kadar önemli olduğu gerçeğinden yola çıkarak suyu; tarihi, coğrafyası, matematiği, feni, müziği, resmi, İngilizcesi ve Türkçesi ile ele alarak anlatmayı hedefledik. Böylelikle suyun her derste her alanda ne kadar önemli olduğu vurgusuna değinerek suyumuza sahip çıkmak, onu tasarruflu kullanmak, gelecekte su kıtlığı çekmemek adına alınacak önlemler konularında bilinç kazandırmayı planladık. Öğrencilerimiz bu hedef doğrultusunda proje boyunca bilişim teknolojilerini de kullanarak gerçekleştirdikleri etkinliklerle öğrendiklerini çevresinde paylaştı ve böylelikle geniş kitlelere ulaşarak su bilincinin oluşmasına katkıda bulundular. Suyun önemli olduğu böylesi bir zamanda bilinçli su tüketimine bir nebze de olsa katkıda bulunan öğrencilerimiz ve öğretmenleri bunun mutluluğunu yaşadıklarını belirttiler.” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.