BursaHaberdar
2020-11-04 13:49:03

COVİD 19 GÜNLÜĞÜ

Adem Adıgüzel

04 Kasım 2020, 13:49

1 KASIM

Annemde yüksek ateş, vücut genelinde kas ağrısı, şiddetli baş ağrısı, miğde bulantısı ve solunum zorluğu gibi semptomlar görülmeye başladı. Annem 67 yaşında ve bu virüs konusunda o kadar dikkatliydi ki; biz Covid-19 değil mutlaka grip olduğu yönünde kanaat getirmiştik. Yine de topluma olan saygımızdan eve ambulans çağırdım. Her ne kadar grip olduğunu düşünsekte semptomlar Covid-19 semptomları ile uyumluydu. Sağ olsun ambulans hemen geldi. Onlarda şikayetleri sorarak annemi ambulans ile Yüksek İhtisas Hastanesi Acil kısmına götürdüler… Kan tahlili, ciğer röntgeni, sürüntü testleri yapıldı, bir serum takıldı ve miğde bulantısı ile baş ağrısı için iğne yapıldı. Annem biraz rahatladı. Acilden alınan bir Covid-19 ilacı ile eve geldik. Aynı günün akşamında Sağlık Bakanlığı’ndan telefon aldık test sonucunun pozitif olduğunu öğrendik. Temasta bulunanların isim ve TC kimlik numaralarını aldılar. Evet 1 kasımdan15 kasıma kadar evdeyiz. Aynı günün akşamı eve filyasyon ekibi gelerek annem için Covid-19 ilaçlarını bıraktılar. Bizim içinde Bursa İl sağlık müdürlüğü Covid-19 çağrı merkez numaralarını bırakarak ayrıldılar.

2 Kasımda semptomlar bende görülmeye başladı ben 44 yaşındayım sadece baş ağrısı ile başlayan bir halsizlik var üzerimde. İçtiğim ilaç Parol… İçtikten yaklaşık on dakika sonra baş ağrım geçti ve normale döndüm.

3 Kasım… Yine baş ağrım var. Tekrar Parol aldım ve bize söylendiği gibi Bursa İl Sağlık Müdürlüğü’ne haber verdim. Semptomların bende eşimde ve oğlumda görülmeye başladığını ilettim. Eşimde kas ağrısı, oğlumda grip gibi hapşırma var. 3 kasım gecesi bende titreme ve şiddetli ayak ağrıları başladı. Özellikle sağ ayağımın kaval kemiği üzerinde beni daraltan bir ağrı var. Kesik kesik öksürmeye başladım.

 4 Kasım sabahı eve bizim için Filyasyon ekibi gelerek bana eşime ve oğluma sürüntü testi yaptılar. Covid-19 ilaçlarını bıraktılar. İlaçlar; Korokin 200 mg sabah bir akşam bir içilecek. Favicovir 200 mg ilk gün sabah sekiz adet akşam sekiz adet alınacak.

 Sonrasında sabah akşam üç adet olarak devam edecek. Şimdi yapılan testlerimizin sonuçlarını bekliyoruz. Büyük ihtimalle bu akşam test sonuçlarımız çıkacak ama belirtiler çok net testin sonuçlarının Pozitif çıkacağına eminim. Her gün beni, eşimi polis karakolundan arıyorlar evde olduğumuzun teyitini alıyorlar. Bir ihtiyacımızın olup olmadığını soruyorlar buradan bu süreçte bize destek veren herkese teşekkür ediyorum. Yaşadıklarımı gün gün aktarmaya devam edeceğim devleti bu süreçte yanınızda hissetmek kadar güven verici bir şey yok. Tüm sağlık çalışanlarımıza ve emniyet güçlerimize Allah dayanma gücü versin

‘’Zor diyorsun, Zor olacak ki imtihan olsun’’ Hz.Mevlana

Yorumlar (16)

Okan kaptan 4 Yıl Önce

Geçmiş olsun kendinize dikkat edin

BANU DEMİREL 4 Yıl Önce

arkadaşım çok geçmiş olsun ailene ve sana acil şifalar diliyorum

BANU DEMİREL 4 Yıl Önce

Yazılarını fırsat buldukça okuyorum, çok başarılı. Tebrik ederim.

Serhat Demir 4 Yıl Önce

Geçmiş olsun başkan rabbim hepinize şifa versin inşAllah

Vedat Şentürk 4 Yıl Önce

Geçmiş olsun Adem Allah şifa versin inşAllah

İLKAY ÇOLAKOĞLU 4 Yıl Önce

Merhaba Adem Abi Çok Geçmiş olsun Sana Ve Ailene Allahtan Acil Şifalar Diliyorum

Nezih 4 Yıl Önce

Geçmiş olsun Adem Bey. Acil şifalar diliyorum

Yavuz 4 Yıl Önce

Geçmiş olsun Allah acil şifalar versin

SİNAN 4 Yıl Önce

Çok geçmiş olsun

Burçin 4 Yıl Önce

Çok geçmiş olsun

İlker ÖZKAN 4 Yıl Önce

Kardeşim çok geçmiş olsun

Serkan ÜLKER 4 Yıl Önce

Geçmiş olsun kardeş Allah acil şifalar versin

Ali Kemal asan 4 Yıl Önce

çok geçmiş olsun adem abi rabbim acil şifalar versin inşAllah

Hüseyin ULUÇAY 4 Yıl Önce

Geçmiş olsun Allah şifalar nasip eder inşAllah.Her hangi bir ihtiyaç halinde,tek telefonunla kapındayım.

Vahap Özyurt 4 Yıl Önce

Sevgili arkadaşım Adem, Tesadüfen öğrendik. Çok üzüldüm. Allah cc tüm aileye ve sizlere acil şifalar versin. Umarım sıkıntısız, tez zamanda atlatırsınız. Allah'a emanet olun.

İhsan SABUNCU 4 Yıl Önce

Çok geçmiş olsun, Allah şifa versin.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.