BursaHaberdar

AKADEMİK BAŞARIDA VENÜS KAMPÜS YERİNİ SAĞLAMLAŞTIRDI

EĞİTİM

Bursa’da eğitim hayatına başladığı ilk yılından bu yana akademik başarısıyla dikkat Venüs Kampüs, 2020-2021 eğitim öğretim yılında başarı oranıyla Bursa’nın en başarılı okulları arasındaki yerini sağlamlaştırdı.  Geçtiğimiz yıl Venüs Kampüs’ten mezun olan 169 öğrenci hayalindeki hedefe ulaşmayı başarırken yüz yüze eğitimin devam ettiği yeni eğitim öğretim yılında bu oranın çok daha yüksek seviyede olması bekleniyor.

Havası ve konumu itibariyle Bursa’nın en değerli yerlerinden biri olan Çağrışan – Bademli Yerleşkesi’nde Fen Lisesi konseptiyle eğitim veren Venüs Kampüs, sayısal ve eşit ağırlık alanlarındaki başarılarıyla dikkat çekerken hedefine ulaşmak isteyen öğrencilerin tercihi olmaya 2021-2022 eğitim öğretim yılında da devam ediyor.

Deneyimli akademik kadrosu ve nitelik öğrenci profili ile üniversiteye hazırlık sürecinde akademik başarıyı esas alan Venüs Kampüs, hazırlık süreçlerinde dinamik yapısı yenilikçi duruşu ile fark oluşturmayı başardı.

“AKADEMİK BAŞARI ÇERÇEVESİNDE HAYATI ÖĞRETİYORUZ”

Venüs Kampüs Kurucu Müdürü Ali Erzincanlıoğlu akademik başarıya vurgu yaptığı açıklamasında, “Pandemiden sonra yüz yüze eğitimin başlamasıyla tüm öğrencilerimize ‘Pandemi Sonrası Eğitimsel Kontrol Testi’ yaparak öğrencilerimizin eksiklerini tespit ettik. Akademik başarı ve nitelikli öğrenci yetiştirmek Venüs Kampüs olarak ana hedefimiz. Sadece teorik bilgi sınavda başarıyı getirebilir ancak üniversiteye başlayacak bir öğrencinin bilgi birikiminin yanında, hayatın zorluklarına ve hedeflerindeki mesleklere dair bilgi birikiminin ve tecrübesinin de olması gerekiyor. Venüs Kampüs olarak tüm bu süreçlerde ‘akademik başarı’ çerçevesinde hayatı öğretiyoruz.

Son eğitim yılında öğrencilerimizin büyük çoğunluğu nitelikli bölüm ve üniversiteleri kazandı.” ifadelerini kullandı. 2020-2021 yılında bölümlere göre sıraladığımızda; 54 Mühendislik, 10 Hukuk, 8 Eczacılık, 5 Diş Hekimliği, 14 Mimarlık, 15 Tıp, 24 Öğretmenlik, 12 Psikoloji, 9 PDR ve 18 öğrencimiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ni kazanarak hayallerine kavuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.