BursaHaberdar

ASGARİ ÜCRETE YÜZDE 35-40 ZAM! İşte minimum rakam

EKONOMİ

Sabah Gazetesi Ekonomi Yazarı Dilek Güngör milyonların merakla beklediği asgari ücrete ilişkin tahminini açıkladı. Güngör yaptığı açıklamada hükümetin yoğun bir tempo içinde asgari ücret konusunda çalıştığını belirtirken, asgari ücret olarak yüzde 35-40 arasında bir zam beklendiğini ifade etti. Asgari ücret ne kadar olacak ? İşte detaylar

Sabah Gazetesi Ekonomi Yazarı Dilek Güngör EYT'den belirlenecek yeni asgari ücrete kadar çok sayıda önemli konu hakkında A Haber'e özel açıklamalarda bulundu.

Asgari ücrette son 45 yılın üstünde bir artışın yaşanması ve bu oranında yüzde 35-40 oranında bir artışın olması bekleniyor . Yüzde 35-40 oranında bir zamın yapılması durumunda asgari ücret 3800-3900 lira olacak. 

MAĞDURİYETLER YAŞANDI

Emeklilikte yaşa takılanlarda bir takım mağduriyetler oluştu. 38 yaşında emeklilik gibi şeyler ortalama ömrün 60 yaş olduğu dönemlerde kabul edilebilir.

HÜKÜMET ÜZERİNE ÇALIŞIYOR

EYT'lilerin durumunun düzeltilmesi hukuksuzluğun giderilmesi anlamına geliyor. Hükümet bununla ilgili çalışıyor. Bir takım formüller var. Maliyet hesabı var.

.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.