BursaHaberdar

OKULLARDA MASKE YASAĞI KALKTI MI? BAKAN KOCA AÇIKLADI

GÜNDEM

Bilim Kurulu toplantısının ardından kapalı mekanlardaki maske kullanma zorunluluğunun kaldırılması sonrası okullardaki durum kamuoyunda kafa karışıklığı yaratmıştı. Bunun üzerine sosyal medyadan bir paylaşımda bulunan Bakan Koca, okullarda ve diğer kapalı alanlarda maske mecburiyetinin kalktığını söyledi.

Bursa’nın İznik ilçesinde bir kişi traktörünün devrilmesi sonucu hayatını kaybetti.Edinilen bilgiye göre, Bursa’nın İznik ilçesinden Aydınlar Mahallesi istikametine seyir halindeki O.S. (46) idaresindeki 16 FAJ 24 plakalı traktör devrildi. Kazayı gören vatandaşlar durumu 112 Acil Servis ekipleri ve jandarmaya bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri talihsiz adamın hayatını kaybettiğini belirledi. Jandarma kaza ile ilgili gerekli incelemeyi başlattı. 

BAKAN KOCA KAFA KARIŞIKLIĞINI GİDERDİ

Kapalı mekanlarda maske kullanma zorunluluğun kaldırılması ancak sağlık kuruluşlarında devam etmesi nedeniyle okullar ve eğitim kurumlarındaki durum merak ediliyordu. Bunun üzerine Bakan Koca'dan kafa karışıklığını ortadan kaldıran bir paylaşım geldi.

OKULLARDA MASKE MECBURİYETİ KALKTI

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Okullarda ve diğer kapalı alanlarda maske mecburiyeti kalktı. Toplu taşıma araçlarıyla sağlık kuruluşları, vaka sayısı 1000'in altına düşene kadar uygulamada istisnayı teşkil ediyor. Çok yakında yüzümüzün akıyla maskesiz hayata geçiyoruz. Dün 2 bin 604 olan vaka sayısından bu belli." ifadelerine yer verdi. 

"HATIRA FOTOĞRAFIMIZI ÇEKTİRELİM"

Açıklamasının ardından bir paylaşımda daha bulunan Bakan Koca, "Hatıra fotoğrafımızı çektirelim. Okullarda maske mecburiyeti kalktı" dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.