BursaHaberdar

ORHANELİ BELEDİYESİ'NE ANLAMLI ÖDÜL

ORHANELİ BELEDİYESİ

Bacıbey Kent Kültürü Derneği'nce Anadolu Kadınları Müdafaa-i Vatan Cemiyeti'nin kurucu başkanı Melek Reşit Hanım anısına 7'ncisi düzenlenen Hayme Ana Bacıbey Ödül Töreni gerçekleştirildi. Törende kadın girişimcilere verdiği destekten dolayı Orhaneli Belediyesi'ne ve Orhanili Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperati ödüle layık görüldü.

Kadın kooperatiflerinin desteklenmesi ve iş hayatında kadının rolünün artması adına düzenlenen ödül törenine AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt, TÜGİAD Genel Başkanı Nilüfer Çevikel, Türk Metal Bursa Şube Başkanı Selda Tekman, Bursa'daki kadın kooperatif Başkanları ve STK başkanları katıldı. Derneğe ismini de veren Hayme Ana'nın Türk tarihindeki başarısından söz eden Bacıbey Kent Kültürü Derneği Başkanı Mutlu Çınar, "Hayme Ana'nın hayali milli mücadele ile birlikte bizim gerçeğimiz oldu ve bu nedenle Hayma Ana'yı ve anaları analım istedik. Bu vesile ile Hayme Ana Bacibey Ödül Töreni'ni başlattık ve Türk siyasetine adını kazımış kadınlarımız anısına yaptık" dedi.

Törende ödül almaya hak kazanan Orhaneli Belediyesi'nin sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şu ifadeler kullanıldı. "Çalışkan üretken kadınları ile geleceğe yürüyor. Emeklerimizin ödüllerle taçlanması bize güç ve mutluluk veriyor. Hayme Ana Bacıbey Kent Kültür Derneği'nin düzenlemiş olduğu törende Orhanili Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperati'miz ve Belediyemiz ödüle layık görüldü. Var olsunlar sağ olsunlar."

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.