BursaHaberdar

BURSA'DA İLK KEZ YAPILACAK: Uludağ Tırmanışı için geri sayım başladı

OSMANGAZİ BELEDİYESİ

Bu yıl ilk kez düzenlenecek Uludağ Bisiklet Tırmanışı için geri sayım başladı. Osmangazi Belediyesi'nin hayata geçirdiği proje 27 Haziran'da gerçekleşecek. Son başvuru tarihi ise 17 Haziran. İşte detaylar


27 Haziran Pazar günü saat 08.30’da Çekirge Millet Bahçesi önünden start alacak olan Uludağ Bisiklet Tırmanışı hakkında bilgiler veren Başkan Dündar, “Bu tırmanışın parkur uzunluğu 31,7 kilometre. Hem yokuş hem de uzun olması açısından zor bir parkur. Ancak doğa ortamında bu tırmanışı gerçekleştirirken sporcular bu zorluğu hissetmeyecektirler. Kadın ve erkek olmak üzere; 18-20 yaş grubundan başlayarak, 60-64 yaş grubuna kadar 10 farklı yaş kategorisinde planlanan yarışta takım sıralaması olmayacak. Parkuru başarıyla tamamlayan her katılımcı birer anı madalyası ile ödüllendirilecek. Genel klasman sıralamasında dereceye giren sporcular için özel ödüllerimiz olacak ve yaş gruplarında dereceye giren ilk üç sporcu da kupalarını alacaklar. Güzel bir yarış olacağına inanıyorum. Türkiye ve dünyanın çeşitli noktalarında yarışan sporcular, bugüne kadar birçok yer görmüşlerdir, ancak bana göre akılarında kalan tek yarış bu olacaktır. Bu konuda iddialıyız. Yarışmaya katılacak tüm sporculara başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.
Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı da, Osmangazi Belediyesi ile işbirliğinde düzenleyecekleri Uludağ Bisiklet Tırmanışı’nın bir ilk olacağını söyledi. Osmangazi’de düzenlenecek yarışın farklı bir etkinlik olacağını belirten Küçükbakırcı, “Uludağ Tırmanma Yarışı, çok heyecan verici bir etkinlik olacak. Bu etkinliği bu yıl bir başlangıç olarak yapalım, önümüzdeki yıllarda ise uluslararası boyuta taşıyalım. Çünkü, Osmangazi’ye her şey yakışıyor. Osmangazi demek, Bursa demek. Biz de federasyon olarak her zaman destek vereceğiz. Katılım sağlayacak tüm sporcularımıza, kazasız belasız yarışlar diliyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, Başkan Dündar’a Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu yarışında derece yapan sporculara verilen mayoların yer aldığı bir şilt hediye etti. Başkan Dündar da Küçükbakırcı’ya Orhan Gazi’nin miğferinin minyatürünün yer aldığı bir biblo hediye etti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.