BursaHaberdar

Bursa’dan Dünya’ya açılan kapı: EDESSA

ÖZEL HABER

Edessa Mobilya, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ organizasyonunda düzenlenen "Bursa Yapı ve Rising City Gayrimenkul Fuarı"nda bu yılda yerini aldı. Edessa Mobilya yetkilisi Burak Barut  Bursahaberdar’a yaptığı açıklamada 30 yılın verdiği tecrübe ile yurt içinde olduğu gibi 17 ülkeye de ihracat yaparak Bursa ve ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam ettiklerini belirtti.

Haber: Sercan Güler - Bursahaberdar.com 
BTSO, TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ, İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD), Bursa Emlak Müşavirleri Esnaf Odası (BEMO) iş birliğinde, Bursa Boya ve Dekorasyoncular Odası, KOSGEB ve Bursa Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle organize edilen fuarda 80'den fazla proje, 9 bine yakın konut ve 500'ü aşkın ofis görücüye çıktı.

“ÖNEMLİ OLAN BİRLİK OLMAK”

Ülkemizin içinde bulunduğu mali durumdan dolay katılımın düşük olmasını normal karşıladıklarını önemli olanın böyle zamanlarda birlik olmak olduğunu da hatırlatan Barut, “İnşaat sektörünün daha da canlanması gereken bir döneme giriyoruz, bu anlamda fuara katılımın ilerleyen günlerde özellikle hafta sonu daha da fazla olacağını düşünüyoruz. İnşaat sektöründe meydana gelen durgunluk doğrudan bizleri de etkiliyor. Allah’ın izniyle bu zor zamanlarımızıda aşıp yaza ve yıl sonuna doğru bu sıkıntılı günlerimizi geride bırakıp ülke olarak daha iyi bir konumda yılı tamamlamış olacağız.” diye konuştu.

“BÜYÜK TALEP GÖRÜYORUZ”

Yeni bir atılım yaptıklarını belirten Barut, “Teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyoruz ve bu anlamda fabrikalardaki yatırımlarımız sürüyor. Yeni nesil bir makine ile üretimimize devam ediyoruz. Bu makine elektrostatik toz boya yani daha sağlıklı ve sudan etkilenmiyor. Ülkemizin zor zamanlardan geçtiği ve ciddi bir sınav verdiği şu zamanlarda bu tür bir yatırım yaptık. Kendimizi daha güçlendirmek ve farklılık yaratmak adına yatırımlarımıza devam etmekteyiz. Yeni üretilen kapılarımızı içinde kapı kolu ve kilidiyle birlikte uygun fiyatlara pazarlıyoruz. Ekonomiyi ve inşaat sektörünü diri tutmak adına çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. Yeni projelerimiz çok büyük talep görüyor. İnşaat firmalarıyla anlaşmalarımız devam ediyor. Yazın taleplerin daha da artacağını düşünüyoruz.” dedi.

30 YILLIK TECRÜBE

30 yıllık mobilya sektöründe ki deneyimlerinin haklı gururunu yaşadıklarını ifade eden Barut üretime hız kesmeden devam ettiklerini belirterek, “Bursa Çalı Organize Sanayii bölgesinde 12 bin metre kare, Bademli'de bulunan 11 bin metrekare ek binamızla toplam 23 bin metrekare kapalı alan içerisinde akrilik, laminant, uv lak, akripet, pvc membran kapak-laminat, pvc membran, lake kapı ve ofis mobilyalarının imalatlarını yapıyoruz. Türkiye iç pazarında EDESSA olarak büyük bir paya sahibiz.” ifadelerini kullandı.

17 ÜLKEYE İHRACAT

Yaklaşık 17 ülkeye de ihracat yaparak ülkemiz ekonomisine katkıda bulunmaya devam ettiklerini belirten Barut şu ifadeleri kullandı: “Edessa Mobilya, Afganistan, Azerbaycan, Rusya, İran, Suriye, Kuzey Irak, Cezayir, Bulgaristan, Yunanistan, KKTC, Belçika, Fransa, Libya, Ukrayna, Fas , Dubai ve Almanya'ya ihracat yapmaktadır. İnşaat sektörü günümüzde hızla gelişip kendini yenilerken, paralelinde sektörümüzde bu yenilikleri kullanmak, geliştirmek ve uygulamak zorundadır. EDESSA mobilya olarak yenilikleri ülkemizle birlikte sektörümüze kazandırmakla yetinmeyip takipçisidir. 23 bin metrekare kapalı alanda, aylık üretim adeti kapak olarak 100 bin ile 200 bin adet arasında değişiyor. Yaklaşık 300 modül mutfak, yaklaşık 10 bin kapı ve bin takım ofis üretmekteyiz” 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.