banner204

banner177

banner193

banner205

ANNE VE YAVRULARI DONMAK ÜZERE KURTARILDI

- Uludağ'da karların üzerinde donmak üzere olan anne köpek ve 7 yavrusu soğuktan donmak üzereyken kurtarıldı.

ASAYİŞ 22.01.2022, 10:01
ANNE VE YAVRULARI DONMAK ÜZERE KURTARILDI

Osmangazi Belediyesi ekipleri, zorlu kış aylarında karda zor durumda kalan hayvanlara ulaşıyor. Ekipler, veteriner kontrolünde bu hayvanları bakım için bulunduğu bölgeden alarak, tedavilerini yapıp tekrar ait oldukları bölgeye bırakıyor.

Uludağ'da kontrol yapan ekipler, hastalıktan karların üzerinde yattığı yerden kalkamayan ve donma tehlikesi geçiren köpeklere rastladı. Yerinden kalkamayan anne köpek ve soğuktan titreyen 7 yavrusu, veteriner kontrolünde hayvan nakil aracına alınarak ölümden kurtarıldı.

Ölüm tehlikesi atlatan köpekler, ekipler tarafından alınarak sahipsiz hayvanlar doğal yaşam ve tedavi merkezinde tedavileri yapıldıktan sonra tekrar doğal alanlarına salınacak. Bitkinlikten kalkamayan anne köpek ekipler tarafından sedyeyle hayvan nakil aracına taşınarak hemen tedavisine başlandı.

Uludağ'da donmak üzere olan anne köpek ve 7 yavrusuna anında müdahale ettiklerini ifade eden Osmangazi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dilek Yosun, "Osmangazi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, Uludağ yolu üzerinde düzenli olarak besleme, bakım ve tedavi çalışmalarını veteriner hekim kontrolünde yapıyor.

Bugün de Uludağ yolu üzerinde donmak üzere olan anne ve 7 yavrusu ekiplerimiz tarafından alınarak tedavi çalışmaları yapılacak. Burada aşırı soğuk var, ekiplerimizin zamanında müdahalesi hayvanların hayatını kurtardı" dedi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:38
Güneş 07:02
Öğle 13:17
İkindi 16:40
Akşam 19:21
Yatsı 20:40
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P