banner201

banner177

banner193

AŞKIM GEL DİYE ÇAĞIRDI, VAHŞİCE KATLETTİ

Kırşehir'in Akpınar ilçesinde, eşini bıçakla öldüren tutuklu sanığın yargılanmasına başlandı. Mahkemede savunma yapan Zafer Kaplan, olay günü karısı İkram Kaplan'ı arayıp "Aşkım, bu hafta buraya gelebilirsen gel" demiş.

ASAYİŞ 01.11.2021, 14:07 01.11.2021, 14:10
AŞKIM GEL DİYE ÇAĞIRDI, VAHŞİCE KATLETTİ

Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya "eşi canavarca hisle ve eziyet çektirerek kasten öldürmek" suçundan yargılanan sanık Zafer Kaplan, müşteki B.K. ile taraf avukatları katıldı. Zafer Kaplan, savunmasında, Akpınar Belediyesinde temizlik görevlisi olarak çalıştığını, eşi İkram  Kaplan'ın ise Kırşehir'de çocuklarıyla kaldığını söyledi.

Olay günü eşini telefonla arayarak ilçeye çağırdığını belirten sanık, "Eşim Kırşehir'de çocuklarımın yanındaydı. 'Aşkım, orada işin gücün yoksa bu hafta da buraya gelebilirsen gel, evi temizleyelim, bir de sıcak yemek yiyelim. Çoktan beri sıcak yemek yemiyorum.' dedim. Bu lafım üzerine eşim çıkmış gelmiş, sağ olsun. Allah razı olsun geldiği için." dedi.

Yakındaki marketten alışveriş yaptıktan sonra yemek hazırladıklarını anlatan Zafer Kaplan, çay içtikleri sırada eşinin telefonunu kadın ismiyle kayıtlı bir kişinin birkaç defa aradığını, açmadığını görünce şüpheye kapıldığını savundu.

"TELEFONU AÇMADI, 'BAYAN ARKADAŞIM' DEDİ"

Sanık Zafer Kaplan, arayanın kim olduğunu ısrarla sormasına rağmen cevap alamadığını ileri sürerek, şöyle devam etti:

"Arka arkaya çağrı geliyordu. Eşim, 'Bayan arkadaşım.' dedi. Gerçekten de bayan ismiyle kayıtlıydı arayan. İki kere çağrıyı reddetti. 'Bir şey mi var?' dedim. Kendisi de heyecanlandı, eli ayağı titredi. O anda 'Benden sakladığın bir şey mi var, o kim?' dedim. Yemin etti, bayan arkadaşım diye. 'Bayansa neden açmıyorsun, belki sana ihtiyacı düşmüştür, sıkıntısı vardır.' dedim. 'Canım isterse açarım, istemezse açmam.' dedi. O anda kendisine olan güvenim yıkıldı. Tartışmaya başladık."

Tartışma sırasında eşinin kendisine işi dolayısıyla hakaret ettiğini ileri süren Zafer Kaplan, elini yüzünü yıkamak için mutfağa gittiğini ve bir olay olmaması için kendisini dışarı atmayı düşündüğünü iddia etti.

Sanık Zafer Kaplan, "Mutfakta bıçağı gördüm. Kapar kapmaz yanına varmışım. Sinirimden, öfkemden kendime hakim olamadım. Yalanları çok zoruma gitti." diye konuştu.

"KIZIM ARADI, 'ANNEM BİR ERKEKLE KONUŞUYOR' DEDİ"

Mahkeme başkanının, "Olaydan birkaç gün önce kızınla ne konuştun?" diye sorması üzerine sanık, "Olaydan 2-3 gün önce kızım aradı. 'Baba, annem telefonda bir erkekle görüşüyor.' dedi. Ben de 'Kızım boş ver, bu konuyu sonra konuşalım.' dedim." şeklinde cevap verdi.

Mahkeme, tutuklu sanığın mevcut halinin devamına karar vererek duruşmayı 14 Aralık'a erteledi.

Akpınar ilçesinde 6 Şubat'ta evinde tartıştığı eşi İkram Kaplan'ı bıçakla öldüren Zafer Kaplan polise teslim olmuş, emniyetteki sorgusunun ardından çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklanmıştı.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:11
Öğle 13:08
İkindi 16:53
Akşam 19:54
Yatsı 21:20
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P