banner201

banner177

banner207

HASTANEDE DEHŞET: GÜVENLİK GÖREVLİSİNİ BOYNUNDA BIÇAKLADI

İstanbul-Esenyurt'ta bulunan hastanede 'sessiz olun' şeklindeki ikazına sinirlenen hasta yakınları güvenlik görevlisini boynundan bıçakladı. Ağır yaralanan güvenlik görevlisi Tuğrul Okudan kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Öte yandan Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Tuğrul Okudan'ın hasta yakınları tarafından öldürülmesiyle ilgili açıklama yaptı.

ASAYİŞ 15.09.2022, 10:09
HASTANEDE DEHŞET: GÜVENLİK GÖREVLİSİNİ BOYNUNDA BIÇAKLADI

İstanbul'un Eseyurt ilçesindeki Necmi Kadıoğlu Devlet Hastanesi'ne dün saat 18.20 sıralarında yakınlarının rahatsızlığı için gelen kişiler, bağrışmaya başladı.

Bunun üzerine güvenlik görevlisi hasta yakınlarını 'sessiz olun' diyerek uyardı.

BOYNUNDAN BIÇAKLADI

Bu uyarıya sinirlenen hasta yakını Çetin K., dışarıda bulunan motosikletten ekmek bıçağını alıp, güvenlik görevlisi Tuğrul Okudan'ı boynundan bıçakladı.

Ağır yaralanan güvenlik görevlisinin ilk müdahalesi acil serviste yapıldı. Daha sonra güvenlik görevlisi özel bir hastaneye sevk edildi. 

KURTARILAMADI

Olay sonrasında hastane bir süre kapatılırken, geniş güvenlik önlemleri alındı. Özel bir hastanede tedavi altına alınan güvenlik görevlisi Tuğrul Okudan kurtarılamayarak, hayatını kaybetti.

1,5 AY ÖNCE EVLENMİŞTİ

Güvenlik görevlisini bıçaklayan şüpheli Çetin K. ve Mazlum B. gözaltına alındı, olayda kullandıkları bıçak da ele geçirildi.

Öldürülen Tuğrul Okudan'ın 1,5 ay önce evlendiği öğrenildi.

BAKAN KOCA: SON DERECE ÜZGÜNÜM

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, olayla ilgili olarak sosyal medya Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: Sağlıkta iyi haberlerin birbirini izlediği günlerde vereceğim bu haber için son derece üzgünüm. İstanbul Esenyurt Devlet Hastanesi güvenlik görevlimiz Tuğrul Okudan uğradığı bıçaklı saldırı sonucu aramızdan ayrıldı. Kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.

TTB'DEN AÇIKLAMA

Türk Tabipleri Birliği, sosyal medya hesabından yaşanan olaya tepki göstererek şu paylaşımda bulundu:

“Esenyurt'ta çalışma arkadaşımız Tuğrul Okudan sağlıkta şiddet sonucu hayatını kaybetti. Üzgünüz, öfkeliyiz! Yineliyoruz, şiddetle mücadele TBMM'nin öncelikli gündemi olmalı, sunduğumuz yasa teklifi hızla kabul edilmelidir.

Güvenlik görevlilerinin hâlen sağlık emekçisi sayılmaması, iktidarın sağlıkta şiddetle mücadeledeki samimiyetsiz politikasının bir diğer boyutudur. Oysa güvenlik görevlileri, her an sağlıkta şiddetle karşılaşma ihtimali olan sağlık emekçileridir.”

VALİ YERLİKAYA: SUÇLULAR CEZASINI ÇEKECEK

Konu ile ilgili İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ise, “Esenyurt Devlet Hastanesi özel güvenlik görevlisi Tuğrul Okudan henüz 1,5 aylık evliydi. Dün hasta yakınları tarafından öldürüldü. Tuğrul kardeşime Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve mesai arkadaşlarına başsağlığı diliyorum. Adalet önünde suçlular cezasını çekecek” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:11
Öğle 13:08
İkindi 16:53
Akşam 19:54
Yatsı 21:20
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P