banner201

banner177

banner193

11.02.2020, 10:49

Babacan cephesinde neler oluyor?

Ali Babacan ve saz arkadaşlarının Abdullah Gül’ün manevî liderliğinde bir parti kurmaya çalıştıklarını hepiniz biliyorsunuz. Yakından takip etmiyorsanız bile en azından bu köşeden birkaç defa aktardığımız bilgiler dolayısıyla bir kulak aşinalığınız vardır!

Bundan 15-20 gün önce belki hatırlayanlarınız vardır, Abdullah Gül bir açıklama yapmıştı, konuşmaya, görüşmeye hazırım diyordu. Açıklamanın kısaca dediği, daha doğrusu demek istediği şuydu:

Ben sizinle (AK Parti camiası ve özellikle de Cumhurbaşkanı Erdoğan) konuşmaya, anlaşmaya hazırım. Siz yeter ki bir adım atın ve beni muhatap alın”!

Gül’ün açıklamasının hemen ardından Fehmi Koru partinin Ocak ayı sonunda kurulacağını yazmıştı. Koru’nun yazısını Gül’ün açıklaması ile irtibatlandırarak okumak lazım! Gül’ün açıklamasından bağımsız bir yazı değil çünkü. Koru da kendince AK Parti camiasına “Gelin Abdullah Gül ile anlaşın, yoksa parti kuracaklar ve AK Parti’yi iktidardan edecekler. Hiçbir şey yapamasalar bile Cumhurbaşkanı’nın birinci turda seçilmesini engelleyecekler. Akıllı olun” demeye çalışıyordu!

Fakat partinin polit bürosu isimlerine bakınca hiç de beklenilen çıkışı yapamayacaklar gibi sinyaller geliyor! Mesela Haşim Kılıç bazı durumlardan rahatsızmış! Rahatsızlık sebebi “kendisinin yeterince dikkate alınmadığı, ikinci adamlığı hak ettiği hâlde hiç de öyle bir muameleye maruz kalmadığı” gibi şikayetleri varmış Kılıç’ın!

Mesela Ertuğrul Günay da benzer şikayetlerden mustaripmiş! Partinin polit bürosu kendilerini yeterince dikkate almıyormuş! Daha nasıl dikkate alınacaklar bunu biz bilemeyiz tabii ki! Her ikisi de 70 yaşın üzerinde kişiler! Bu yaşta partide yer bulabilmişler, ama buldukları bu yeri beğenmiyorlarmış! Beşir Atalay’ı ise hiç hesaptan çıkarmayın. Çok ağırdır, çok garanticidir. “Bu işin mutlaka yapılması gerekir. Hem de acilen yapılması gerekir” dediği konularda bile en erken 4 – 5 ay sonra harekete geçer!

Ankara koridorlarında “Abdullah Gül beklediği cevabı, beklediği daveti bir türlü alamayacağı için Fehmi Koru daha çok yazı yazar parti en geç şu tarihte kuruluyor” diye dedikodular almış başını gidiyor!

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:41
Güneş 06:13
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:53
Yatsı 21:19
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P