banner177

banner193

BERKAY ERKÖK: “SOSYAL MEDYA İLE CİROLARINIZ ARTABİLİR”

Dijital Pazarlama Uzmanı Berkay Erkök, firmaların en büyük gücü olan sosyal medya pazarlama yöntemiyle ilgili altın değerinde bilgiler verdi. Erkök, ”Markanızı iyi tanımak ve tanıtmak en önemli noktalardan biridir. Sosyal medya kullanıcıları ve müşteriler sizin markanızı tanıdığınız kadar tanırlar.” dedi. 

BİLİM VE TEKNOLOJİ 25.05.2021, 10:28 25.05.2021, 10:34
BERKAY ERKÖK: “SOSYAL MEDYA İLE CİROLARINIZ ARTABİLİR”

Dijital çağın en önemli pazarlama yöntemleri arasında yer alan sosyal medyanın kullanımı hakkında önemli bilgiler veren Dijital Pazarlama Uzmanı Berkay Erkök, markaların sosyal medya kanalı ile dünyaya açılabildiklerine dikkat çekti. Sosyal medya kullanıcısının daha önce hiçbir fikri olmadığı bir markaya bu alan üzerinden ulaştığını ve buradan ürün almaya karar verdiğini ifade eden Berkay Erkök, markaların bu fırsatı değerlendirirken çok dikkatli olması gerektiğine vurgu yaptı. Sosyal medyanın markanın yüzü ve imajı olduğunu belirten Erkök, “Bu nedenle markaların hem bilinirliklerini artırır hem de cirolarını da oldukça etkiler” dedi. 

“MARKANIZI İYİ TANIMAK VE TANITMAK OLDUKÇA ÖNEMLİDİR”
Sosyal medya stratejileri hakkında ipuçları veren Erkök, “Markanızı iyi tanımak ve tanıtmak en önemli noktalardan biridir. Sosyal medya kullanıcıları ve müşteriler sizin markanızı tanıdığınız kadar tanırlar. Markalar kendilerini ifade ettikleri ölçüde var olurlar.” diye konuştu. Dijital marka stratejisi oluştururken dikkat edilmesi gereken konulara değinen Erkök, “Müşteri profili, marka değeri, etki alanı gibi farklı etkenlere dikkat edilmelidir. Her markanın stratejisi kendine özgü olmalıdır. Sosyal varlığınızın farkında olup, sosyal mecralarda aktif rol oynayıp, hesap kurulumlarınızın tamamlanması, rakip araştırmaları ve bu rakiplerin sosyal medya davranışlarının denetlenmesi diğer önemli hususlardan biridir.” diye konuştu. 

BAŞARARININ ANHATARI; DOĞRU İÇERİK VE HEDEF KİTLE 
Sosyal medya pazarlamasında başarıya giden anahtarın hedef kitle ve doğru içerikten geçtiğini belirten Erkök sözlerini şöyle sürdürdü: “Doğru hedef kitleye hitap edildiğinde satışlar da olumlu yönde etkilenecektir. Doğru hedef kitleye ulaşmak için değerlendirilecek nitelikler yaş, coğrafi bölge, gelir düzeyi, kullanıcıların tercih ettikleri sosyal medya araçları olarak sıralanabilir. Marka bilinirliğini arttırmak, siteye ve hesaba trafik çekmek, tüketiciler ile etkileşimi arttırmak, başarılı müşteri destek hizmetleri sağlamak gibi hedefler belirlenmesi markanın, belirlenen hedef kitleye doğru şekilde ulaşmasını sağlayacaktır” dedi. İçerikler ne kadar ilgi çekici ve etkileyici olursa etkileşim sayısının da o oranda artış göstereceğini ifade eden Erkök, “Bunun sonucunda da organik takipçi kitlesi oluşur. Sosyal medyadaki tüm hareketlerin, haftalık aylık gibi paylaşım sayısı, beğeni sayısı, yorum sayısı, ulaşılan kişi sayısı, etiketlenme sayısı gibi ölçümlerinin yapılması ve başarı oranının belirlenmesi gerekli durumlarda, gerekli aksiyonların alınmasını sağlayacaktır.” diye konuştu.

ANALİZ VE OPTİMİZASYON EN ÖNEMLİ BASAMAK
Analiz ve optimize etmenin sosyal medya yönetiminde en önemli basamak olduğunu belirten Erkök, ”Diğer adımlardan sonra sonuçlar değerlendirilip elde edilen verilerin analizi çıkarılmalı. Bu analizler sonucunda da gerekli optimizasyonlar uygulandığında ve bu süreç sürekli devam ettirildiğinde ortaya başarılı bir sosyal medya yönetimi çıkacaktır. Mevcut dijital konum ortaya konduktan sonra ise markanın ihtiyacı olan dijital pazarlama atakları yapılmalıdır. Marka dijitalde net olarak anlaşılmalıdır. Marka vizyonuna uygun bir imaj oluşturulmalıdır.” diyerek sözlerini tamamladı. 

 

BERKAY ERKÖK KİMDİR?
17 yaşında dijital pazarla ile ilgilenmeye başlayan Berkay Erkök, 2017-2018 yılında erasmusla çıktığı yurt dışında dil eğitimi aldı. 60’ın üzerinde web sayfası ve tasarımıyla ilgilenen Erkök, 1 yıl boyunca yaşadığı yurt dışında dijital pazarlama alında faaliyet gösteren firmalarla ortak çalışmalarda bulundu. Berkay Erkök şu an halihazırda dev markaların markalaşma süreci e-ticaret siteleri ve tasarımlarıyla ilgilenmekte. 

İnstgram: /berkayerkok

twitter : /berkayerkok

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:43
Güneş 06:14
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:52
Yatsı 21:17
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P