banner177

banner193

BÜYÜKŞEHİR TARIMDA HEDEF BÜYÜTTÜ

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kırsalda kalkınmayı sağlamak ve nitelikli ürünleri çiftçiyle buluşturmak amacıyla Tarım AŞ marifetiyle yürüttüğü ‘Kaliteli Ahududu Yetiştiriciliği Projesi’nde yeni dönem ahududu hasadı başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Türkiye’nin 6 bin ton olan ahududu rekoltesinin yüzde 96.7’sinin Bursa’da üretildiğini hatırlatarak, birkaç yılda bu rakamı 30 bin tona çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

BÜYÜKŞEHİR TARIMDA HEDEF BÜYÜTTÜ


Başkan Aktaş, “Özellikle ahududu, yaban mersini, goji berry, aronya, çilek ve lavanta gibi özellik arz eden ürünlerle alakalı destekler vermeye çalışıyoruz. Yaygınlaşmasını istiyoruz. 6 bin ton Türkiye'nin ahududu rekoltesi var. Bunun yüzde 96.7'si yani tamamına yakını Bursa’da üretiliyor. Fakat işin ilginç tarafı 30 bin ton da ahududu ithal eden bir ülkeyiz. Yaklaşık 2.4 Euro'dan baktığınızda 72 milyon Euro'luk bir ithalat demektir. Cari açığımızı ahududuyla bile bir miktar kapatabiliriz. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sanayi, üretim ve ihracat şehri olan Bursa’nın aynı zamanda bir tarım şehri olduğunu hatırlattı.

“150 BİN FİDAN DAĞITILACAK”

Başkan Aktaş; “125 bin fidan vermiştik, 150 bin fidan daha vereceklerini vereceğiz, özellikle ahududu ve yaban mersini ile alakalı bu rakamları yükseltmemiz gerekiyor. Ahududu, yaban mersini, çilek, zeytin, incir gibi çok güçlü kalemlerimiz var. Bunları daha da geliştirerek dünya genelinde tanınır hale getirmek ve katma değer haline getirmek en önemli vazifemizdir” dedi. (Bülten)

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:30
Güneş 06:04
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:59
Yatsı 21:27
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P