Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ekip, ekipman, hizmet binaları ve yeni araçlarla güçlendirmeye devam ettiği itfaiye teşkilatı, vatandaşların huzuru için gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor. Bursa’da 31 istasyonda 694 personel, 144 araçla hizmet veren İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı ekipler, Mart ve Nisan aylarında da birçok olaya müdahale etti.
Ekipler, Mart ayında 865 yangın, 565 kurtarma ve 17 diğer itfaiye hizmetleri olmak üzere 1.447 olaya müdahale etti. Ayrıca 13.596 kişiye eğitim verilirken, olaylarla alakalı 232 itfaiye raporu hazırlandı ve 28 denetim gerçekleştirildi.
Nisan ayında ise 620 yangın, 759 kurtarma ve 36 diğer itfaiye hizmetleri olmak üzere 1.415 olaya müdahale eden ekipler, 3566 kişiye eğitim verdi. 206 itfaiye raporu hazırlanırken, 35 de denetim gerçekleştirildi.
Havaların ısınmaya başlamasıyla yangın olaylarının artabileceğine dikkat çeken Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, vatandaşları her türlü olumsuz duruma karşı tedbirli ve dikkatli olmaya davet etti. Yeni ekip, ekipman ve araçlarla itfaiye teşkilatını güçlendirmeye devam ettiklerini belirten Başkan Bozbey, itfaiye teşkilatının gece gündüz demeden büyük bir özveriyle çalıştığını, vatandaşları bilinçlendirmek adına eğitim vermeye devam ettiğini dile getirdi. Toplumun tüm kesimleri tarafından olması ihtimal afetlere karşı tedbir alınmasını da isteyen Başkan Bozbey, itfaiye teşkilatının her türlü olumsuzluk karşısında Bursalıların yanında olduğunu söyledi.