banner177

banner193

ALFATLI’DAN BORÇLAR İÇİN YAPILANDIRMA ÇAĞRISI

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı yaptığı açıklamada ülkenin ekonomik durumunu değerlendirdi. Alfatlı yaptığı çağrıda ise ,”Yapılandırma kanununun müracaat süresi 31.12.2020 tarihinde son bulmakta olup, bu sürenin ve ödeme sürelerinin bir an evvel uzatılması gerekmektedir. Pandami ve ekonomik sıkıntılar sebebi ile borçlu olan vatandaşlarımızın yapılandırma konusunda süre taleplerini de buradan hatırlatmak gereğini hissediyoruz.” İfadelerini kullandı.

BURSA 25.12.2020, 15:45 25.12.2020, 15:50
ALFATLI’DAN BORÇLAR İÇİN YAPILANDIRMA ÇAĞRISI


İŞTE O AÇIKLAMA

             Ekonomi ile son gelişmeler hakkında düşüncelerimizi sizlerle paylaşmak istedim.

24 Aralık 2020 tarihli Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplanmış, politika faizini     (bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının) %15 ten %17 ‘ye yükseltilmesine karar vermiştir. Güçlü bir parasal sıkılaştırma yapılması konusunda da kararlılığını ortaya koymuştur.

Öncelikle kararın ülke ekonomimize ve geleceğimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Ülkemiz ve dünya çok zor bir dönemden geçmektedir. Bu süreçte TBMM’de 2021 bütçesi de kabul edildi. Ancak 2021 yılı bütçesinin, özelikle gelir kalemlerinin yetersiz olduğu ve harcamaları karşılayamayacağı ve bütçe açıklarının planlanandan fazla olacağı görünmektedir.

Bütçe açığı ve 2021 yılında ödenecek olan 179,5 Milyar TL faizin (Günlük Faiz ödemesi 491,7 milyon TL)  bütçe dolayısıyla 83 milyon vatandaşımız üzerinde yük olduğu da hepimizin malumudur. Artan Faiz oranlarının bu faiz yükü daha da arttıracağı ortadadır.

Arttırılan faiz kararı, döviz kurunu baskılayacağı düşünülmekte, yabancı yatırımcıların ülkemize gelmesi ile de, yatırımların artacağı, işsizliğin ve enflasyonun düşeceği düşünülmektedir.

2020 yılında Merkez Bankası Para politika kurulu 5 defa faiz düşürme, 3 defa da faiz yükseltme kararı almıştır. Son üç kararda faiz oranları %8,25 den %17 ye yani beş aylık süre içerisinde % 8,75 seviyesinde bir atış ile %106 oranında artış sağlanmış ve politika faiz oranı %17 ye çıkarılmıştır.

Merkez bankası üzerine düşeni yapmış, ancak sıra Ekonomik anlamda güveni tesis edecek, enflasyonu düşürecek, büyümeyi arttıracak, bütçe açıklarını ve dış ticaret açıklarını azaltacak yapısal reformlara gelmiştir. Bu faiz artışı, Rantiyeci kesime fırsat oluşturmaktan ziyade, ülke ekonomisini düzeltecek, politikaların oluşturulmasına vesile olmalıdır.

Özellikle yerli ve milli sanayicimiz, iş dünyası, esnaflarımız ve tüm sektörler bu faiz artışından olumsuz etkileneceklerdir. İktidar olanların bu sektörleri ve vatandaşımızı, enflasyondan ve faiz baskısından koruyacak önlemleri acilen almaları gerekmektedir.

Bizim tek kurtuluş yolumuz, yerli ve milli sanayimizi ve sanayicimizi, esnafımızı, çiftçimizi   ve tüm üreten kesimleri korumak ve kollamaktır.

17 Kasım 2020 tarih 31307 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 7256 sayılı “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması “ hakkındaki kamuoyunda yapılandırma kanununun müracaat süresi 31.12.2020 tarihinde son bulmakta olup, bu sürenin ve ödeme sürelerinin bir an evvel uzatılması gerekmektedir. Pandami ve ekonomik sıkıntılar sebebi ile borçlu olan vatandaşlarımızın yapılandırma konusunda süre taleplerini de buradan hatırlatmak gereğini hissediyoruz.

Dikkatinizi çekmiştir. Maksadımız bağcıyı dövmek değil üzüm yemektir. Eleştirilerimiz dostane önerilerimiz hepimizin iyiliği içindir.

Sağlık ve huzurlu günler diliyorum.

Saygılarımla,

Ekrem  ALFATLI

Büyük Birlik Partisi

İş Dünyası ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başk. Yard.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 17 Nisan 2024
İmsak 04:46
Güneş 06:17
Öğle 13:09
İkindi 16:51
Akşam 19:50
Yatsı 21:15
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P