BAL ÜRETİM VE TEDARİĞİNDE ÖNCÜ MARKA: APİRAY

Bal üretimi ve arıcılık malzemeleri sektöründe faaliyet gösteren ‘Apiray’ Türkiye’nin önde gelen firmalarına ve birçok şarküteriye toptan bal tedariği sağlıyor. Ürün ve bal çeşitliliğiyle dikkat çeken Apiray, tamamen doğal bal üretim ve satışının yanı sıra arıcılığa dair tüm üretim ekipmanlarını bünyesinde bulunduruyor. Apiray, ayrıca internet sitesi ve satış noktalarından onlarca çeşit doğal ürünü tüketicilerle buluşturuyor.

BURSA 03.01.2022, 13:00 03.01.2022, 13:22
BAL ÜRETİM VE TEDARİĞİNDE ÖNCÜ MARKA: APİRAY

APİRAY: ARININ İZİ

Arıcılık sektörü ve bal üretimine dair açıklamalarda bulunan Apiray Genel Müdürü Hande Civan Apiray hakkında yaptığı açıklamada, “Arıcılık sektöründeki bilgi birikimimizi ve tecrübemizi; arıcılık ile ilgili tüm faaliyetlerde kullanarak ‘Apiray’ çatısı altında birleştirdik.  Arı ürünleri ve arıcılık ile ilgili her zaman sağlıklı, doğal ve doğru ürünler üretiyoruz.  İhtiyaçları güvenilir ve doğru şekilde karşılayacak kapasiteye ulaşmak, ülkemizin sahip olduğu potansiyeli doğru kullanmasına katkıda bulunarak, uluslararası alanda da Türkiye arıcılığın gelişmesine destek olmak için çalışıyoruz” dedi.

Albert Einstein, “Eğer arılar yeryüzünden kaybolursa insanın sadece 4 yıl ömrü kalır. Arı olmazsa döllenme, bitki, hayvan, insan olmaz”

TÜRKİYE’NİN ÖNDE GELEN FİRMALARINA TOPTAN SATIŞ

Apiray’ın arıcılık sektöründe yeri ve önemine değinen Apiray Genel Müdürü Hande Civan, “Arıcılık sektöründe uzun yıllardır süre gelen sektör deneyimimizi ‘Apiray’ markasıyla tüketiciyle doğrudan buluşturuyoruz. Doğal ürünlere olan talebin artmasıyla, tüketicilerin gerçekten doğal ürünlerle buluşmasını sağlamak amacıyla ‘Apiray’ markamızı kurduk. Yıllardır, Türkiye’nin önde gelen birçok yerine toptan satışlarla sektörde faaliyet gösteriyoruz.” dedi.

Apiray, piyasaya bal tedariği sağlayan öncü firmalar arasında yer alıyor.  Doğal bal satan ve Türkiye’nin önde gelen şarküterilerinin tercihi Apiray oluyor.

TÜRKİYE’NİN BİRÇOK NOKTASINDA ÜRETİM NOKTASI

Ürün çeşitliliğine değinen Hande Civan, “Türkiye’nin birçok noktasında bal üretim noktalarımız yer alıyor. Kestane balı Batı Karadeniz’de, Çam Balı Marmaris ve Datça Bölgesi’nde, Kekik Balı Datça çevresinde, Çiçek Balı Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde, Ihlamur balı Yalova, Bursa ve Karacabey bölgesinde üretiyoruz. Ham bal çeşitlerimizin yanı sıra, yaş polen, kuru polen, arı sütü, propolis ve balmumlarımız ‘Apiray’ markamızla talep görüyor.  Tüm ürünlerimiz katkısız üretiliyor. Arı sütü ve polen tamamen kendi üretimimiz.” ifadelerini kullandı.

Apiray’ın satış noktaları arasında BTSO Double F Resteourant, Özlüce Eşmenler, Nilüfer Belediyesi’nin Kent Bostanları ve Apiray'ın Küçük Sanayi’deki mağazası yer alıyor.

BAL İÇERİKLİ ÇOK FARKLI ÜRÜNLER

Bal içerikli farklı ürünleri de hayata geçirdiklerinin altını çizen Hande Civan, “Bal içerikli birçok farklı ürünümüz yer alıyor. Propolis ve ozon içerikli cilt kremleri, bal kolonyası, bal mumundan mumlar, promosyon ürünler, hediyelik paketler ve birçok farklı bal temalı ürünlerimizi tüketicilerin beğenisine sunuyoruz. Kişisel ve kurumsal her türlü hediyelik amacıyla kullanılabilir. Hediyeliklerimiz tamamen doğal ürünler. Doğaya ve insana faydası olan ürünler…

Hediyelik sektöründe de pandemiden sonra doğal ürünlere olan talep arttı. Paketlerimizin içine tohum topları yerleştirdik. Arıların sevdiği çiçeklerin tohumlarından oluşan tohumları toprağa ektiğimizde çiçek oluyor. Burada amacımız bizler arılardan bu kadar ürün elde ederken onlara hediye ediyoruz. Yeşeren her bir çiçek arıya ve doğaya katkı sağlıyor.”

EN DOĞAL KURUMSAL HEDİYELİKLER APİRAY’DA

Tamamen doğal hediyelik eşyalar üreten Apiray; bal mumundan mumlar, bal kolonyası, bal mumundan çeşitli dekoratif objelerle hediye paketleri ve kurumsal hediyeliklerle bal sektörüne yeni bir bakış açısı ve farkındalık kazandırmayı başardı. Apiray’ın sosyal sorumluluk projesine de değinen Hande Civan, “Bu yıl Apiray markamızla kurumsal hediyeler gerçekleştirdik. Üniversite, yüksek lisans ve doktora eğitimini maddi imkansızlıklardan dolayı tamamlamayacak durumda olan kızların eğitimine destek olmak amacıyla, Türk Eğitim Vakfı’nın ‘Bilim Kızı’ projesine katkı sağlıyoruz. Kurumsal hediyeliklerden elde ettiğimiz gelirin bir kısmını o Türk Eğitim Vakfı’na bağış olarak gönderiyoruz.” dedi.

“GERÇEK BAL DONAR, BİZ BUNA ALIŞKIN DEĞİLİZ”

Bal konusunda toplumun gerek ekonomik koşullar gerekse çeşitli sebeplerden yeterli bilince sahip olmadığımızı belirten Hande Civan, “Vatandaşlar genellikle pastörize bal görmeye alışkın. Pastorize bal; donmayan fiziksel görüntüsünü kaybetmeyen, ısıl işlem görmüş baldır. Pastorize bal birtakım işlemlerden geçtiği için bazı değerlerini kaybeder. Ham bal ise hiçbir işlem görmediği için, ince mikrofiltre yapılmadığı için polenleri muhafaza eder. Polenler balın içinde yaşadığı için belli bir zaman sonra çiçek balları donar. Bu donma balın hem ham olduğunu hem de içindeki polenlerin yaşadığının bir göstergesidir. Marketlerde bu tip ballar görmeye alışkın değiliz.” ifadelerini kullandı.

DOĞADA BOZULMAYAN TEK GIDA BALDIR

Doğada bozulmayan tek gıdanın bal olduğunu aktaran Hande Civan, “Arının ekosistemdeki yeri ve önemi gerçekten çok büyük. Balın raf ömrü henüz belirlenememiştir, raf ömrü diye bir olgu balda yok. Çok eski zamanlardan kalma ballar var. Doğada bozulmayan tek gıda baldır. Çünkü içerisinde bakterilerin üremesi için gerekli PH değeri ve fiziksel koşullar yok.” dedi.

ARICILIK MALZEMELERİNE DAİR HER ŞEY APİRAY’DA

Apiray’ın arıcılık sektörüne dair tüm ekipman ve ürünleri Türkiye’nin birçok noktasındaki üreticilerle buluşturduklarına da değinen Hande Civan, “Türkiye'de her arıcının tüm üretim süreçlerine hakimiz ve yakından takip ediyoruz. Arılar ekosistemin temelini oluşturuyor. Dünyanın her yerinde arı sayısının artırılmasıyla ilgili çok ciddi farkındalık faaliyetleri var. Aslında Türkiye bir arıcılık ülkesi ancak Türkiye’de bu sektöre yeteri kadar değer verilmiyor. Arıcılığa yeni başlayan birçok kişi Apiray’a gelerek bilgi alıyor. Apiray bu bakımdan arıcıların danışmanlık hizmeti aldığı bir nokta haline geldi. Kraliçe arı, kovan, arılı kovan, körük, maskeler, arıcılık kıyafetleri, bakım ürünleri, yemler kısacası arıcılığa dair her şey Apiray’da” ifadelerini kullandı.

ÜRÜN ÇEŞİTLERİ

  • ÇAM BALI
  • ÇİÇEK BALI
  • IHLAMUR BALI
  • KEKİK BALI
  • KESTANE BALI
  • LAVANTA BALI
  • NARENCİYE BALI
  • YERLİ YAŞ POLEN
  • YERLİ ARI SÜTÜ
  • YERLİ PROPOLİS
  • BALMUMU
  • CİLT KREMLERİ
  • MUMLAR
  • TÜM ARICILIK MALZEMELERİ

TELEFON:0534 793 19 00

www.apiray.com

instagram- facebook -   apiraytr

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:52
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P