banner201

banner177

banner207

BAŞKAN ADAYI ÖZTÜRK’TEN MATBAACILARI VE KIRTASİYECİLERİ HEYECANLANDIRAN PROJELER

Bursa Matbaacılar ve Kırtasiyeciler Esnaf Odası Başkan Adayı Erhan Öztürk, seçim çalışmalarını hızlandırdı. Oda üyeleriyle bir araya gelen Öztürk, seçimi kazanmaları halinde, “Durmadan sıkılmadan üyelerimiz için çalışacağız” dedi. Öztürk, üyeleri heyecanlandıracak yeni projelerini de açıkladı.

BURSA 10.12.2021, 15:51 10.12.2021, 16:14
BAŞKAN ADAYI ÖZTÜRK’TEN MATBAACILARI VE KIRTASİYECİLERİ HEYECANLANDIRAN PROJELER

Bursa Matbaacılar ve Kırtasiyeciler Esnaf Odası'dan seçim heyecanı yaşanıyor. 3 adayla yapılacak seçime başkan adayı olarak katılacak olan Serener Mühür Matbaa Kurucusu Erhan Öztürk, seçimlere iddialı şekilde hazırlanıyor. Ziyaretlerini sıklaştıran Erhan Öztürk, göreve geldiği takdirde yapılacak çalışmaları Bursa Matbaacılar ve Kırtasiyeciler Esnaf Odası üyelerine tek tek anlatıyor. Projelerini Bursa Haberdar Gazetesi ile de paylaşan Öztürk, seçimi kazanmaları durumunda, üyelerin sorunlarıyla yakından ilgileneceklerini söyledi. Oda başkanlığının önemli bir görev olduğunu belirten Öztürk, “Dinamik bir yönetim kadrosu kurduk. Ekibimizle, her gün ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Meslektaşlarımızın sorunlarını, arzularını dinliyoruz. Bunu sadece seçim döneminde yapmayacağız. Nasip olurda seçimi kazanırsak, durmadan sıkılmadan, üyelerimiz için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Üyelerimizin refahı için her türlü çalışmayı yapacağız. Bursa’daki kamu ve kuruşları ziyaret ederek, üyelerimizin beklentilerini her platformda yetkililere anlatacağız” dedi.

GAZETE VE DERGİ ÇIKARTMAK İSTİYORUZ

Göreve geldiklerinde hayata geçirecekleri projelerden bahseden Öztürk, “Odamızın tüm faaliyetleri ve duyurularının da yer alacağı, ayrıca üyelerimizin haberlerinin ve reklamlarının bulunacağı gazete veya dergi çıkarmak istiyoruz. Bu çalışmalarda diğer odaların da haber ve reklamlarına yer verilecek. Dernek Kurup, Lokal açarak, tüm üyelerimizin sıcak bir ortamda bir araya geleceği bir mekan oluşturmak. Lokal için şu anda yer tespiti ile ilgili analiz çalışmalarına başlamış bulunmaktayız.” dedi.

KIRTASİYECİLER İÇİN YAPILACAK ÇALIŞMALAR

Kırtasiye kolunda faaliyet gösteren üyeler için de çalışmalarının olduğunu belirten Öztürk, “Kırtasiyeci esnafımız için 2021 Ağustos-Eylül aylarında Bursa Büyük Şehir Belediyesi ve BURFAŞ tarafından düzenlenen "Öğrenciye de Esnafa da Tam Destek" projesini geliştirip tekrar yapmasını hatta, yılda 2 defa tekrarlanmasını sağlamak için mücadele vereceğiz. Büyük marketler ve üç harfli zincir marketlerde kırtasiye ürünleri satılan bölümlerin tamamen kaldırılması için çalışmalar yapmak. Bütün yıl boyunca olmasa dahi bu marketlere Ağustos- Eylül aylarında kısıtlama gelmesini sağlamak istiyoruz” diye konuştu.

ODA ÜYELERİNİN BAŞARILI ÖĞRENCİLERE BURS VERİLECEK

Öztürk sözlerine şöyle devam etti: “Matbaacılık müzesi kurmak istiyoruz. Matbaa sektörünün ihtiyacı olan kalifiye eleman yetiştirilmesi için meslek liseleri ve üniversitelerle irtibata geçmek ve meslek üzerine eğitim alan öğrencilerimizin staj yapacakları işletmeleri doğru belirlemek. Odamızın gelir nispeti ölçüsünde, odamız üyelerinin çocukları başta olmak üzere başarılı öğrencilerimize burs vermek ve sektörümüzün önde gelen işletme sahiplerinden burs vermeleri için destek almak.”


 

SOSYAL FAALİYETLERE İLGİLİ PROJELER

Yönetim olarak sosyal faaliyetlere de büyük önem verdiklerini ifade eden Öztürk, görev almaları halinde yapacakları sosyal faaliyetleri şöyle sıraladı: “Üyelerimizin topluca bir araya gelebileceği ve güzel vakit geçireceği mangal-piknik organizasyonu düzenleyeceğiz. Meslekte 30 yılı tamamlayan üyelerimize ve personel arkadaşlara plaket takdimi yapacağız. Ramazan ayı içerisinde iftar programı düzenleyeceğiz. Şehirlerarası geziler gerçekleştireceğiz. Futbol turnuvası etkinliğimiz olacak. Milli Bayramlarda etkinlik yapmak ve geceler düzenlemek istiyoruz.”

“KAĞIT VE KARTONDAN KDV ALINMAMASI İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ”

Bu zorlu süreçte kağıt ve kartondan KDV alınmaması için de mücadele edeceklerini dile getiren Öztürk, “Tüm matbaa ürünlerinde KDV'nin sabitlenmesi: yani 1. Hamur ve gazete kağıdında %8, kağıt, fotokopi ve kuşe kağıtları ile işçilikte yüzde 18 olan KDV'nin hepsinin eşit, yani %8'in altına düşürülmesi gerekiyor.  Küçük ve orta ölçekli matbaalarımızın özellikle maliye ile anlaşmalı matbaalarımızın bugüne kadar yaptığı yatırımlar düşünülerek, basit usulde kullanılan evrakların e-fatura uygulamasına karşı olmadığımızı fakat burada kullanılan belgelerin anlaşmalı matbaalarda basılmasını talep etmekteyiz.” dedi. 

,

ERHAN ÖZTÜRK KİMDİR?

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde doğdu. İstanbul Bayrampaşa'da Hürriyet İlkokulu'nda eğitim hayatına başlayıp, orta ve lise öğrenimini Bayrampaşa Lisesi'nde tamamladı. 1985 yılından itibaren meslek hayatına atıldı. 1989-1991 yılları arasında İstanbul Beyazıt'ta Güneş Gazetesi'nde, 1991 yılı Mayıs ayında Bursa'ya gelerek Uludağ Gazetesi, Özerdoğan Matbaa ve Expres Mühür de çalıştı. 2002 yılında kendisine ait Serener Mühür Matbaa'yı açtı ve halen faal bir şekilde işletmenin başında bulunmakta. Erhan Öztürk evli ve 2 çocuk babasıdır.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:11
Öğle 13:08
İkindi 16:53
Akşam 19:54
Yatsı 21:20
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P