BAŞKAN AYDIN: “LOJİSTİK MERKEZİ YENİŞEHİR’E KURULMALI”

Uludağ OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın’dan, dikkat çeken bir öneri geldi. Türkiye’de planlanan 25 lojistik merkezi içinde Bursa’nın olmamasının kabul edilmez olduğuna vurgu yapan Aydın, Türkiye’nin en çok ihracat yapan ikinci şehri olan Bursa’ya lojistik merkezi kurulması gerektiğini vurgulayarak, bunun için de en uygun yerin Yenişehir olduğunu söyledi.

BURSA 07.04.2022, 13:33
BAŞKAN AYDIN: “LOJİSTİK MERKEZİ YENİŞEHİR’E KURULMALI”

Bursa ekonomisinin çatı kuruluşlarından biri olan Uludağ OSB’de yatırımlar sürerken, Başkan Yunus Aydın’dan Bursahaberdar’a özel açıklamalar geldi. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Aydın, Türkiye’de oluşturulacak lojistik merkezleri içerisinde Bursa’nın olmamasının üzücü olduğunu belirtti. Başkan Aydın, bu konuyla ilgili çalışmaların gündemde olduğunu belirtti. Aydın, “Sanayici için lojistik merkezi büyük bir öneme sahip. İstanbul’dan sonra en çok ihracat yapan ikinci il olan Bursa için lojistik merkezi olmazsa olmaz konulardan bir tanesi. Dünya ekonomisinde, girdi maliyetlerini düşürmek için birçok çalışma yapılıyor. Maliyet hesaplarını aşağıya çekerken, üretilen ürünün hızlı transfer edilmesi de üretici için çok önemli bir konu. Pandemi ile birlikte değişen dünya ekonomisinde tonajlı mal transferleri yerini, daha küçük ölçekli koli bazında taşımacılığa bıraktı. Bununla birlikte demir yolu taşımacılığı, deniz yolu taşımacılığının önüne geçti.” diye konuştu.

ŞEHRİN DOĞU YAKASINA NEFES ALDIRACAK PROJE

Aydın lojistik merkeziyle ilgili açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Bursa’da lojistik merkezinin şehrin doğu yakası olan Yenişehir’e kurulmasını istememizin nedeni, vakit kaybının yaşanmayacak olması. Yenişehir’de araç test merkezi yapılacak alanda kamulaştırma çalışmaları bitti. Ancak o proje faaliyete geçmedi. Buraya yapılacak lojistik merkezi Bursa’nın geleceğine büyük katkı sağlar. İlk etapta bin 500, ilerleyen dönemde ise 15 bine kadar istihdam sağlayacak bir lojistik merkezi, şehrin doğu yakasının da kalkınmasının önünü açacaktır. Lojistik merkezinin buraya kurulmasında bir diğer avantaj ise Yenişehir Havalimanı olacaktır. Havalimanı’na yakın bir lojistik merkezi bölgenin daha etkin kullanılmasına olanak sağlayacaktır”

ULUDAĞ OSB’NİN ‘ENERJİ’ AVANTAJI

Uludağ OSB, geçtiğimiz günlerde enerji krizinden dolayı sanayi bölgelerinde yaşanan elektrik kesintisinde örnek bir uygulamaya imza attı. 3 gün boyunca yaşanan elektrik krizinde kota uygulamasına giden Uludağ OSB, üretimin her firma için sadece 1,5 gün aksamasını sağladı. Yapılan uygulamayla ilgili detaylar veren Başkan Aydın, “Bir görevi üstleniyorsanız, bunun sorumluluğunu almanız gerekmektedir. Sadece sorumluluk almak da yetmez oluşabilecek sorunlara, problemlere karşı da çözümler üretmeniz gerekmektedir. Sanayici için şu an en önemli iki girdi kalemi doğalgaz ve elektrik maliyetleri. Biz göreve geldiğimiz günden bugüne 5 adet tedarik hattı oluşturduk. Bunun sanayicimize büyük faydası oldu. Diğer OSB’lere baktığımız zaman Uludağ OSB bu konuda çok şanslı.”  İfadelerini kullandı.

HEDEF; UYGUN VE DOĞRU ENERJİ ÜRETMEK

Başkan Aydın, “Uludağ OSB’nin büyük çoğunluğunu tekstil firmaları oluşturuyor. Avrupa’nın büyük firmaları, yenilebilir enerji kaynaklarına büyük önem veriyor. Çalışanların kıyafetinden, yedikleri yemeklere kadar, doğanın zarar görmeyeceği şekilde, üretim faaliyetlerinin takibini yapıyorlar. Bizde Uludağ OSB olarak hem temiz enerjiyi sanayicimize ulaştırmak hem de sanayicimizi Avrupalı firmaların, taleplerini karşılayabilecek seviyeye getirmek istiyoruz. ‘Hem uygun enerji hem doğru enerji’ için 6 yıldır çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalarımız sonuçlanmak üzere. Önümüzdeki günlerde, hidroelektrik enerji santralinin lisans devrini yapmış oluruz. Bunun yanında güneş enerjisini üretecek panellerin üretimi de olacak. Yaklaşık olarak, 350 milyon kwh saat enerji üreten bir OSB konumuna geçeceğiz.”

ULUDAĞ OSB’DEN ASKIDA BİLET UYGULAMASI

Lig’de ölüm kalım savaşı veren Bursaspor’a bir destek de Uludağ OSB’den geldi. Askıda bilet uygulamasını hayata geçiren Uludağ OSB yönetim kurulu, Balıkesirspor maçında 1963 tane bilet dağıttı. Uygulamanın diğer maçlarda da devam etmesi bekleniyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Yunus Aydın, “Bursaspor şehrin önemli bir değeri. Zor günde Yeşil-Beyazlı ekibe yardım etmek hepimizin görevi. Bizlerde böyle bir uygulamayı hayata geçirdik. Daha önce de forma sponsorluğumuz olmuştu. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da Bursaspor’a destek vermeyi sürdüreceğiz” dedi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P