banner204

banner177

banner193

banner205

BU OKULUN DEMİRLERİNİ ÖĞRENCİLER YAPIYOR

Bursa’da meslek lisesi öğrencileri, hem okuyor, hem de okulların demir işleri ihtiyaçlarını ücretsiz yapıyor.

BURSA 13.12.2021, 10:10
BU OKULUN DEMİRLERİNİ ÖĞRENCİLER YAPIYOR

Keles Çok Programlı Anadolu Lisesi Metal Teknolojisi Bölümü öğrencileri, okullara malzeme desteği veriyor. Okullar ihtiyaçlarını Keles Çok Programlı Anadolu Lisesi Metal Teknolojisi Bölümü öğrencilerine iletiyor. Öğrenciler gelen siparişe göre ellerinde olan malzemelerle ürünleri yapıp okullara gönderiyor. Okulların kale direği, demir korkuluk ve bütün demir işlerini yapan öğrenciler herkesin takdirini kazanıyor. Bir yandan eğitim gören öğrenciler, diğer yandan da pratik yapıp işi öğreniyor. Bu okuldan mezun olan öğrenciler 6 bin liraya hemen iş buluyor.


Okullarında pratik yaparken aynı zamanda da diğer okulların ihtiyaçlarını karşıladıklarını ifade eden öğrenciler, "Metal teknolojisi öğrencisiyiz. Burada kaynak ve metalle ilgili işleri öğreniyoruz. Diğer okulların ihtiyacı olan metal işlerini de burada ücretsiz olarak yapıyoruz" dedi.
Okulun öğretmenleri ise, "Bizim öğrencilerimiz ilçedeki okullarda nerede bir noksan varsa gidermeye çalışıyor. Bu okulda ağır sanayiin kalifiye eleman ihtiyacını karşılıyoruz. Bu okuldan mezun olan öğrenciler 6 bin liraya hemen kendileri iş bulabiliyor" şeklinde konuştu

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P