banner204

banner177

banner193

banner205

BURSA'DA AKARYAKIT ZAMLARI PROTESTO EDİLDİ

İYİ Parti Nilüfer Başkanlığı akaryakıta gelen zamları protesto etmek için basın açıklaması gerçekleştirdi. İYİ Partililer çizgi film karakteri Fred Çakmaktaş'ın taş devrinde kullandığı aracı temsil eden maketle trafikte temsili yürüyüş gerçekleştirdi. Art arda gelen akaryakıt zamlarından etkilenen çiftçilerin sorunlarına dikkat çekmek için ise ise saati basın açıklamasına at arabası getirildi.

BURSA 21.06.2022, 17:51
BURSA'DA AKARYAKIT ZAMLARI PROTESTO EDİLDİ

İYİ Parti Nilüfer İlçe Başkanlığı, son bir yılda akaryakıta 46 kez zam yapılmasını çizgi film karakteri Fred Çakmaktaş'ın taş devrinde kullandığı aracı temsil eden maketle yaptığı yürüyüş ile protesto etti. Akaryakıt zamlarından etkilenen çiftçilerin sorunlarına dikkat çekmek basın açıklamasına at arabası getirdi. Açıklamaya İlçe Başkanı Levent Öncüİl Başkanı Selçuk TürkoğluGİK Üyeleri Hasan Toktaş ve Sermin Can ÖzensoyMDK Üyesi Şeyda Şahin, belediye meclis üyeleri, ilçe başkanları, il-ilçe yöneticileri ve partililer katıldı. Açıklamada söz alan İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, at arabasıyla başlayan sürecin taş devrine döneceğini savundu. Türkoğlu şöyle konuştu: "Bundan bir yıl önce mazot 7 liraydı şimdi 30 lira. 20 yıllık iktidarları boyunca bakıldığında Anadolu coğrafyasından sanki Moğol istilası geçti. Getirin sandığı millet bu ucubeden kurtulsun" dedi. 

Akaryakıt zamlarını protesto eden İYİ Parti üyeleri ellerinde zamları eleştiren, "dikkat soygun var", "tekerler dönmüyor tabana kuvvet", "halkın cebinden ellerinizi çekin" yazılı dövizler taşıdı.

Protesto da yapılan açıklamayı Nilüfer İlçe Başkanı Levent Öncü okudu. Öncü şöyle konuştu: "Akaryakıta son bir yılda 46 kez zam yapıldı. 'yaparsa Ak Parti yapar' sloganı hayat buldu. Kimse bunu dünyanın gidişatına bağlamasın. Bugün bizi kıskanan Almanya'da asgari ücretli Hans, 752 litre yakıt alabiliyor. Bizim ülkemizde Mehmet, asgari ücret ile 141 litre mazot alabiliyor. Biz petrolün, benzinin düşmesimi beklerken sürekli zam geliyor. Karadeniz'in yanında Akdeniz'de de kaynak bulurlarsa fiyatın ne olacağını tahmin edemiyorum. Merkez Bankası'nda kuruş kalmadı. Bu gidişata dur denilmezse arabasıyla yola çıkan vatandaşın sık sık yolda kaldığını göreceğiz. Herles yaya kalacak. İktidarın 2023 hedefinde taş devrine döneceğiz" dedi. 

İYİ Parti Nilüfer Başkanlığı'nın basın açıklaması şöyle;

Sayın İl Başkanım, Genel İdare Kurulu Üyemiz, İlçe Başkanlarım, Meclis üyelerimiz, il ve ilçe yöneticilerimiz, Değerli Nilüfer li hemşerilerimiz ve Basınımızın güzide temsilcileri.

Bugün Burada, Çiftçimizin, Memurumuzun, Esnafımızın, çalışanımızın, köylümüzün feryadı karşısında sessiz kalan, sırtındaki yükü gün be gün artıran muktedirlerin akaryakıt fiyatlarına yaptıkları fahiş artışları protesto etmek  için yapacağımız basın açıklamamıza hoş geldiniz sefalar getirdiniz Enflasyon ve dolar kurundaki artışlar nedeni ile Akaryakıta son bir yılda 46 kez zam yapıldı. Yaşanan bu zamlar Türkiye tarihinde bir ilk. YAPARSA AK PARTİ YAPAR cümlesinin tam anlamı ile vücut bulduğu bir süreci beraber yaşıyoruz.

Bir yıl önce mazot 7 Liraydı, bugün 30 lirayı aşmış dört nala gidiyor. Hiç kimse bunu dünya konjonktürüne, gidişata bağlamasın. Vatandaşımızın Alın terine, emeğine ve cüzdanına göz dikenler,  Millette  nefes alacak derman bırakmadılar.  

Bugün bizi kıskanan Almanya da çalışan, asgari ücretli Hans, ücreti ile 800 lt mazot alırken Güney Kore de asgari ücretle çalışan Yu Jun  ücreti ile 1087 Litre, savaş halindeki Rusya da çalışan asgari ücretli 400 Litre mazot alabiliyor, benim ülkemde Mehmet'i, Ayşe si aldığı asgari ücret ile 140 Litre mazot alabilmektedir.      

Bizi yönetenlere sesleniyorum en azından savaş halinde bulunan Rusya da ki kazancı istiyorum, her ay 400 litre mazotumuzu çalışanlarımıza verin. Asıl ilginç olan ,  son yirmi yıldır Türkiye de Akdeniz'de veya Karadeniz de üç yılda bir doğalgaz veya petrol bulunuyor. Bu rezervler karşısında, Biz benzin fiyatlarında düşüş beklerken son bir yılda mazot fiyatı dört kat arttı.  Korkum İnşallah birde Egede Petrol bulunmaz, bulunursa yandık, arkadaşlar. Maliye Bakanı ve Ekonomi Bürokratlarının her konuştuklarında ve ortaya attıkları ucube projeleri her açıkladıklarında, hızla yoksullaşıyor ve batıyoruz. Mazot 9 Lira iken ÖTV den feragat eden devlet, Mazot 30 lirayı aşmış iken ÖTV den feragat etmiyor. Çünkü Hazinede delikli bir kuruş kalmadı, batırdılar bizi.

Değerli Basın mensupları, 

Bu gidişata dur denmez ise, Yakında Bankalar vatandaşlarımıza Konut, Tatil , Araba kredilerinden sonra,  ARABASININ deposunu tam dolduranlara Devlet bankaları  ile uygun koşullarda kredi veriyoruz reklamlarını göreceğimiz günler çok yakın.

Biraz önce yönetici  arkadaşlarımız çok güzel canlandırdılar. Son zamlardan sonra benzini biten ve yolda kalan arabaları sık görecek gibiyiz. Artan yem ve saman fiyatlarından sonra Atlarını yeterince besleyemeyen çiftçilerimiz bu gidişle onlarda yaya kalacaklar. İşin özeti İktidarın 2023 yılı hedefinde hep beraber tabana kuvvet Taş Devrine dönecek gibiyiz. Bu iktidarın 2053 yılı hedefini hayal bile etmek  istemiyorum.

Son sözümüz,  Sarayın masraflarını vatandaşlardan çıkartmayı bırakın artık. Sandık Gelecek,  Akaryakıta, her gece zam yapan bu dış güçlere 2023 yılında oy  yok artık... Katılım sağladığınız için siz değerli vatandaşlarımıza ve basın mensuplarına çok teşekkür ederim...

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P