banner204

banner177

banner193

banner205

BURSA'DA İŞÇİ KIYIMININ YAŞANDIĞI FABRİKADA EYLEM SÜRÜYOR

Bursa'daki Destek Amortisör fabrikasında bazı emekçilerin sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldığı iddiasının ardından başlayan direniş devam ediyor. Emekçiler dün gece de aileleriyle birlikte fabrika önünde eylemlerini sürdürdü, "Direne direne direnişten zafere!" sloganları atıldı.

BURSA 11.07.2021, 15:57
BURSA'DA İŞÇİ KIYIMININ YAŞANDIĞI FABRİKADA EYLEM SÜRÜYOR

Türk Metal'in Destek Amortisör fabrikasında örgütlenmek için yetki belgesi alınmasına karşın sendikaya üye olan emekçilerin işten atıldığı öne sürüldü.  Bunun üzerine fabrikada direnişe geçen emekçilere polis müdahale etmiş, olayda yaralananlar olduğu ifade edilmişti.  Çevik Kuvvet'in müdahalesi sonrasında direnişlerini fabrika önünde sürdüren emekçilere dün gece aileleri de destek verdi.  Destek Amortisör fabrikasının içindeyse biri hamile 8 kadın emekçinin direnişi sürdürdüğü kaydedildi. Şarkı ve türküler eşliğinde direnişlerine devam eden emekçilerin anayasal hak olmasına karşın sendikalaştıkları gerekçesiyle işten çıkarılmalarına karşı mücadeleyi sonuna kadar sürdürecekleri kaydedildi.  İşçiler eylem sırasında, "Direne direne direnişten zafere!", "İşçi düşmanı vicdansız avukat!" sloganları attı. Çok sayıda ülkeye ihracat yapan Destek Amortisör'de işçiler, fabrika yönetimine; düşük maaşla çalıştırma, sendikal örgütlenme hakkının elden alınması, kısa mola saatleri, sürekli mobbing gibi suçlamalarda bulunuyor. Fabrika yönetimi baskı iddialarını yalanlıyor ve işten çıkarmaların sendikal örgütlenmeyle ilgili olmadığını savunuyor. 

Öte yandan direnişteki işçilere fabrikada daha önce çalışan emekçilerden de destek geldi. 

Sosyal medyada bazı vatandaşlar, "Ben de burada çalıştım tamamen baskıcı bir yönetim anlayışı içerisinde bir firma. İşçilerin haklarını vermemek için mobbing uygulaması cabası yıldırma politikasıyla işleyen bir firma tehditle işçi korkutmaya çalışan bir yönetim anlayışı ve cabası", "2010 senesinde çalıştım Destek Amortisör'de 10 saat çalıştırıyordu, çay molası yoktu sigara içmek yasaktı fabrikada yemek molasında sadece sigara içiyorduk asgari ücrete çalıştırır çok iş az para 6 ayda istifamı verdim" yorumları yaptı.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P