BURSA'NIN GURURU ROTCAR, AFRİKA PAZARINA AÇILIYOR

Bursa’dan dünyaya araç ön takım parçaları üretip ihracat gerçekleştiren ROTCAR AUTOMOTİVE Akdeniz ve Afrika kıtasının en büyük ülkesi Cezayir’de gerçekleştirilen fuarla Afrika pazarına açıldı.

BURSA 08.07.2022, 14:36 08.07.2022, 14:45
BURSA'NIN GURURU ROTCAR, AFRİKA PAZARINA AÇILIYOR

ROTCAR AUTOMOTİVE küresel buluşmalarla ihracat hedefleri doğrultusunda ilerlemeye devam ediyor. İstanbul’da, dünyanın lider ticaret fuarı markası Automechanika’da yerli ve yabancı birçok sektör temsilcisiyle iş görüşmeleri gerçekleştiren ROTCAR, Cezayir’de de fuarın en çok ilgi gören firması olmayı başardı.

ROTCAR AUTOMOTİVE Yönetim Kurulu Başkan Nazmi Yıldırım fuar hakkında bilgiler verdiği açıklamasında ROTCAR’ın hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

YILDIRIM, “İTHALAT KISITLAMALARINA RAĞMEN ÜRÜN ALMAK İSTİYORLAR”

Afrika kıtasının en önemli ticaret merkezlerinden biri olan Cezayir’de son yıllarda ortaya çıkan sorunlara karşı ülke makamlarının ithalatı kısıtlamaya yönelik birçok sıkı tedbir aldığını ifade eden Yıldırım, “İthalat yasakları sebebiyle fuarda az sayıda ziyaretçi vardı ancak ziyaretçilerin seçkin kişilerden oluşması bizler mutlu etti. Bizlerle ikili görüşme gerçekletirmek için bir çok alım heyeti randevu ile ziyaret gerçekleştirmek zorunda kaldı. Çok yoğun bir fuarı geride bıraktık. Made İn Türkiye markalı yerli ürünlerimizin gördüğü ilgi bizleri çok memnun etti. İthalattaki zorluklara rağmen bizden ısrarla ürün almak istiyorlar. 

ROTCAR AUTOMOTİVE AFRİKA’DA BAYİLİK VERECEK

Cezayir 45 milyon nüfusuyla Afrika’nın üretim ve ticaret üssü olduğuna vurgu yapan Yıldırım şöyle devam etti, “Cezayir’in Kuzey ve Güneyinde ROTCAR bayiliği fikrini değerlendireceğiz. Bölgeye yönelik yeni yatırımlarımız olacak. Fransa ve İspanya’dan önemli isimlerle görüştük. Bayiliğimiz almak isteyen çok sayıda yetkili oldu. Bursa’da tüm fırsatları değerlendirerek uzun vadeli planlar çerçevesinde yeni pazarlarda yer almak istiyoruz” dedi.

“YENİ YATIRIMLAR MUTLAKA OLACAK”

Yeni yatırımların süreceğinin altını çizen Yıldırım son olarak şunları söyledi, “Yıl içerisinde bir yandan üretim ve ihracat hacmimiz artmaya devam ederken, üretim kapasitemizi de artırdık. İstanbul ve Cezayir’de katıldığımız fuarlar ile birlikte gelen taleplere, yeterli arzı sağlamalıyız. Bursa’da yer alan üretim tesislerimizi kademeli olarak büyüterek ardından ise istihdam sayımızı artırarak kapasite artışına gideceğiz. Her geçen yıl artan üretim ve ticaret hacmimizle birlikte 2022 yılında yıllık 2 milyon parça üretim kapasitemiz ile üretimimizi sürdürüyoruz. Avrupa’da, Asya’da ve Ortadoğu’da bayiliklerimiz yer alırken, bayi sayımızı ve ihracat yaptığımız ülke sayımızı artırmayı hedefliyoruz.”

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:52
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P