banner201

banner177

banner207

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ, TEKNOFEST’İ DOMİNE EDİYOR

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) ‘ÖZTÜRK Takımı’ TEKNOFEST (Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali) 2021 Savaşan İHA Yarışması Döner Kanat Kategorisinde Türkiye şampiyonu oldu. BTÜ Rektörü Arif Karademir, gelen başarıyla ilgili, “Katılmak önemli, derece almak da çok güzel. Tebrikler arkadaşlar” ifadelerini kullandı.  TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ise BTÜ, TEKNOFEST’İ olumlu anlamda domine ediyor” dedi.

BURSA 10.09.2021, 18:25
BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ, TEKNOFEST’İ DOMİNE EDİYOR

2010 yılında kurulan Bursa Teknik Üniversitesi kısa sürede yakaladığı başarılarla sayılı üniversiteler arasına girmeyi başardı. Özellikle teknolojik gelişmeleri yakından takip eden BTÜ, her yıl düzenlenen TEKNOFEST yarışmalarında önemli dereceler elde ederken, bu yılda büyük bir başarıya imza attı. Bursa Teknik Üniversitesi, 2021 Savaşan İHA Yarışması Döner Kanat Kategorisi’nde ‘ÖZTÜRK Takımı’ ile Türkiye şampiyonu oldu.

TEKNOFEST’E EN ÇOK KATILIM SAĞLAYAN ÜNİVERSİTE

Bursa Teknik Üniversitesi’nin TEKNOFEST ile paydaş kurum olduğunu hatırlatan Rektör Arif Karademir, öğrenci sayısı baz alındığında Bursa Teknik Üniversitesi’nin yarışmaya en çok katılım sağlayan üniversite olduğuna dikkat çekti. TEKNOFEST’İN bu yıl 35 segmente düzenlendiğini belirten Rektör Karademir, katılımcı sayısının her yıl arttığını söyledi. Bu yıl 250 bin öğrencinin TEKNOFEST’e katıldığına dikkat çeken Karademir, “TEKNOFEST’in alt kategorilerinin Anadolu’ya dağılması gerekiyordu, bu noktada Bursa’da büyük bir kazanç elde etti. Uçan araç yarışları bu sene Bursa’da yapıldı. Bundan sonra da Bursa’da yapılacak. Yunuseli Havalimanı’nda gençlerimiz uçacaklar. Gençlerimiz teknolojiye çok daha yakın olacak.” dedi.

52 TAKIM FİNALE KALDI

Bu sene TEKNOFEST’e 100 takım ile başvurduklarını belirten Arif Karademir, ”Üniversitemizde eğitim verdiğimiz öğrencilerimizin ve danışman hocalarımızın ilgi ve bilgi alanına giren çoğu alanda yarışmalara katılıyoruz. Bu sene 21 segmente Bursa Teknik Üniversitesi yarışıyor. Burada ki en önemli nokta ise 100 takım ile başvurduğumuz TEKNOFEST’te 52 takım ile finale geçmiş olmamız. Başvuran öğrenci sayısı önemli bir şey ama bütün şartlarla finale çıkabilmek çok daha zor.” diye konuştu.

SELÇUK BAYRAKTAR: “BTÜ, TEKNOFEST’İ DOMİNE ETMİŞ DURUMDA”

Öte yandan TEKNOFEST yarışmaları kapsamında Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Yunuseli Havaalanı’nda gerçekleştirilen İnsansız Hava Araçları Yarışları’nda mücadele eden takımları ziyaret etti. Bayraktar, Bursa Teknik Üniversitesi, son birkaç yıldır, TEKNOFEST’İ olumlu anlamda domine etmiş durumda” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:11
Öğle 13:08
İkindi 16:53
Akşam 19:54
Yatsı 21:20
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P