banner204

banner177

banner193

banner205

Bursa'ya gelen turist sayısı artıyor. İşte rakamlar...

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi Yeni Turizm Kaynakları Geliştirme Komitesi Başkanı Murat Toprak, “Bursa’da son zamanlarda turizme yönelik önemli çalışmalar yapılıyor. Bunların da sonuçlarını almaya başladık. Bilhassa otel sayısındaki artış ile birlikte yerli ve yabancı olmak üzere, hem gelen turist sayısı, hem de konaklama ve geceleme sayısı artıyor” dedi.

BURSA 12.02.2020, 18:47
Bursa'ya gelen turist sayısı artıyor. İşte rakamlar...

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan turizm işletme belgeli konaklama tesislerine 2019 yılında gelen turist sayıları ile geceleme ve ortalama kalış süresi gibi verilerin Bursa ile ilgili kısmını değerlendiren MÜSİAD Bursa Şubesi Yeni Turizm Kaynakları Geliştirme Komitesi Başkanı Murat Toprak, “2019 yılında Bursa’ya gelen yabancı turist sayısının bir önceki yıla göre yüzde 8’lik artışla 317 bine ve yerli turistlerle birlikte bu sayının 1 milyonun üzerine çıktığını görüyoruz. Yabancı turistlerin geceleme sayısında ise yüzde 10’luk bir artış söz konusu ve Bursa’ya gelen turistlerin kalış süreleri de artıyor. Bursa turizminde daha güzel şeyler olacak” şeklinde konuştu.

 

Açıklamasında, Bursa’ya ağırlıklı olarak Ortadoğu ülkelerinden yabancı turist geldiğini ifade eden Toprak, farklı ülkelerden gelen turist sayısının artırılması ile ilgili de şunları söyledi:

 

“Bursa’da Ortadoğu müşterisi biraz fazla ve Bursa’nın alışılmış turist portföyü böyle. Yabancı ve yerli olmak üzere Bursa’daki konaklama tesislerine gelen turist sayısının 1 milyonu aşmış olması memnuniyet verici bir gelişme. Bunu arttırma konusunda çalışmalar içerisindeyiz. Bursa’nın turizmdeki potansiyelini daha iyi kullanması için biz de MÜSİAD Bursa Şubesi olarak sektörün tüm paydaşları ile birlikte çalışmalar yapıyoruz. Bu konuda Bursa’nın bir bütün olarak biraz daha da koordineli çalışması gerektiğine inanıyorum. Özellikle yabancı turist anlamında farklı ülkelerden hedef pazarlara özel çalışmalar yapılmalıdır.”

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P