banner177

banner193

Bursa’nın görünmeyen 'KİRLİ' yüzü!

Hüdavendigar Mahallesi’nde Nilüfer Deresi yakınlarında yer alan boş alanı hurdacılar ve kağıt toplayıcıları mesken tuttu. Kendi yaptıkları kulübelerde konakladıkları bilinen kişilerin ihtiyaçlarını gidermek için açtığı çukurlardan gelen koku ise çevre sakinlerini  canından bezdirdi. Öte yandan gösterişli yapılar ve lüks otellerin yanı sıra Büyükşehir Belediye Stadyumu’nun da yer aldığı kareler Bursa’nın adete görünmeyen yüzünü gözler önüne serdi.

BURSA 10.08.2019, 12:26 10.08.2019, 12:54
Bursa’nın görünmeyen 'KİRLİ' yüzü!

Haber: Sercan Güler 

Özellikle rüzgarlı havalarda bölgeden geldiği iddia edilen kokular için çevre mahallelerden Dikkaldırım Mahallesi sakinleri büyük ölçüde rahatsızlık duyuyor. Şehrin merkezinde düzensiz bir hayat yaşayan hurdacı ve kağıt toplayıcılığı yaptığı bilinen kişiler için ise yetkililerin gerekli adımları atması bekleniyor.  

Odunluk, Dikkaldırım, Hüdavendigar Mahalleleri son yıllarda gerçekleşen yatırımlarla Bursa’nın yeni merkezlerinden biri haline geldi.  Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadyumu, yapımı devam eden Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi, Mihraplı Parkı gibi yatırımların yanı sıra çok sayıda otelin de yer aldığı bölgeden çekilen fotoğraflar şehrin görünmeyen yüzünü adeta gözler önüne serdi.

Gösterişli ve yüksek binaların yanı sıra Bursa’ya değer katan Nilüfer Deresi’nin yanı başında kendilerine yer edinerek hayatta kalmaya çalışan insanların yaşadığı hayat ise yürekleri sızlattı. Çöp, kağıt, hurda topladıkları bilinen kişilerin bölgede yaşadığı düzensiz hayatın yanı sıra yaydıkları kokulardan rahatsız olan vatandaş ise yetkileri göreve davet etti.

İŞTE O KARELER 

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 17 Nisan 2024
İmsak 04:46
Güneş 06:17
Öğle 13:09
İkindi 16:51
Akşam 19:50
Yatsı 21:15
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P