banner201

banner177

banner193

Bursa’ya acil yeni alanlar açılmalı! Mehmet Kurt'tan trafik ve kentsel dönüşüme dair çarpıcı açıklamalar

Bursa’nın en büyük sorunlarından olan kentsel dönüşüm konusuna çok farklı bir bakış açısı getiren Lik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kurt yaptığı açıklamada trafik sorununa da çözüm olabilecek öneriler sundu.

ÖZEL HABER 26.02.2020, 15:10 10.03.2020, 16:26
Bursa’ya acil yeni alanlar açılmalı! Mehmet Kurt'tan trafik ve kentsel dönüşüme dair çarpıcı açıklamalar

Mehmet Kurt’tan Bursa’ya nefes aldıracak öneriler!

Özel Haber : SERCAN GÜLER

Ürettiği her projeyle Bursa’ya büyük değer katan Lik Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kurt yaptığı açıklamada, “Bursa hızla göç alıyor. Telafisi zor olacak sorunların doğmaması için şehrin doğusu ve batısında yeni alanlar imara açılarak gelen göçlerin bu bölgelere aktarılması ve yaşlı binaların kentsel dönüşüme girerek vatandaşların mağduriyet yaşamadan yeni alanlara taşınmaları gerekiyor” dedi. Kurt bu açıklamasıyla deprem riski ve trafik yoğunluğuna da farklı bir bakış açısı getirmiş oldu.

Lik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kurt Bursa Haberdar Gazetesi’ne çok önemli açıklamalarda bulunurken Bursa’nın en büyük sorunlarına çözüm olacak önerilerini anlattı.

“ALT YAPI GÖÇE KARŞILIK VEREMEYECEK”

Bursa’nın aldığı göç karşısında alt yapı yetersizliği nedeniyle birçok sorunun baş gösterdiğini belirten Kurt, “Bursa hızla göç alan bir şehir haline geldi. Her yıl 50-60 bin arasında göç alıyor. Osmangazi Köprüsü’nün yapımının ardından Bursa’ya olan göçler de artış gösterdi.  Bursa hızla sıkışıyor. Trafikten yaşam alanlarına büyük bir sıkışıklık söz konusu.  Bursa aynı zamanda bir deprem bölgesi. Bursa’da inşaat sektörü özelinde hızlı bir önlem alınmazsa telafisi zor olan sonuçlar doğuracak.  Tablo değişmezse, ilerleyen zamanlarda trafiği, nüfus yoğunluğunu daha çok konuşur hale geleceğiz ve mevcut alt yapı gelen göçlere karşılık veremeyecek.” diye konuştu

ŞEHİR DOĞUYA VE BATIYA AÇILMALI

Mehmet Kurt, şehrin doğusu ve batısında yeni alanların neden imara açılması gerektiğini şöyle anlattı, “Öncelikle imara açılacak alanların alt yapısının mutlaka gelecek yıllar planlanarak yapılması gerekiyor.  Bursa’ya gelecek yeni göçleri, şehir merkezlerine değil; şehrin doğu ve batısında imara açılacak yeni bölgelere taşımamız gerekiyor. Artan inşaat maliyetlerine karşın, yeni imara açılacak alanlarda ucuz arsaların sektöre ve vatandaşlara maliyet açısından büyük faydası olacaktır. Şehir merkezindeki yoğunluklar ve sorunlarda ortadan kalkacaktır.”

“BURSA RAHATLAYACAK”

Deprem riskine karşın alınması gereken tedbirlere de değinen Mehmet Kurt, “Yeni göçlerin yanı sıra, şehir merkezindeki yaşlı binalarda gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm projelerinde yaşayan insanları da,  açılacak yeni alanlara taşımamız gerekiyor. Bu şekilde kentsel dönüşüm daha rahat bir şekilde yapılacak. Bu evlerde yaşayan insanların evleri yıkıldığında yeni barınma alanları olmadığından şu anki düzene göre oluşacak mağduriyetlerin de önüne geçilmiş olacak. Şehrin doğusu ve batısında öncelikle planlı bir şekilde alt yapısı tamamıyla tamamlanmış alanlarda ucuz arsalarda yapılacak projelerle Bursa’mızı rahatlatmış olacağız” dedi.

BURSA TRAFİĞİNE FARKLI ÇÖZÜM

Şehrin doğu ve batısına yeni yerlerin imara açılmasıyla, şehir merkezlerinde gerçekleştirecek kentsel dönüşüm projeleri ve yeni göçlerin yeni bölgelere transfer edilmesiyle, şehir içi trafik yükünün azalabileceğini de aktaran Kurt: “Otobanı kullanarak Mudanya’dan 15-20 dakikalık sürede Kestel’e gidilebiliyor; ancak şehir içerisinde ana arterlerde gideceğiniz yer çok uzun zaman alabiliyor. Bu anlamda şehir içindeki nüfus yoğunluğunu yeni bölgelere yaymamız gerekiyor” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜME ÇOK FARKLI BAKIŞ AÇISI

Alışılagelenin aksine kentsel dönüşüm konusuna çok farklı bir bakış açısı getiren Kurt, “Ne ada bazında, ne de parsel bazında yapılmalı. Tek bir kere yapılmalı şehir ona göre planlanmalı. Alt yapısını uzun yıllar karşılayacak şekilde, üst yapısını şehir merkezlerini aratmayacak şekilde modern ve planlı bir şekilde yaparak yeni imara açılacak alanların cazibesini arttırarak şehir içindeki yoğunluğu rahatlatacağız. Ada bazında yapıldı, parsel bazına geçilmeye çalışıldı, böyle giderse 20 sene sonra o bölgelerde yeniden ihtiyaç doğacak. Bir kere yapılmalı doğru ve planlı şekilde yapılmalıdır.”

BURSA’DA KONUT STOĞU HIZLA ERİYOR

Bursa’daki konut stokuna da değinen Kurt, “Son 2 yılda çok ciddi bir şekilde inşaat sektöründe elemeler oldu. Çok sayıda müteahhit sektörden çekildi. Bursa’nın şu anda konut stoku yok. Bursa’nın sağlam konutlara ihtiyacı var. Türkiye’nin yüzde 70’i deprem tehlikesi altında. Uzun zamandır, yeni inşaat hazırlığında olan müteahhitler ve projeler yok. Geçmişteki imar yönetmeliğinden dolayı almış olunan ruhsatları birçoğu bitiremedi, yarım inşaat sayısı çok fazla. O yüzden Bursa’da konut stoku yok. Orta gelir seviyeli vatandaşların alabileceği konutlara ihtiyaç var” diye konuştu. 

SEYİRTEPE’DE BU FIRSAT KAÇMAZ

Mudanya’da Güzelyalı Bölgesi’nde Seyirtepe Konakları Projesi’nde satışların ve inşaatın devam ettiğine  vurgu yapan Kurt, “Blok sayısı ve sosyal donatı alanlarıyla A’dan Z’ye toplam 402 dairelik projemiz “Bölgesine Değer Katan Konut Projesi”  ödülüne laik görüldü. Muhteşem lokasyonu, eşsiz deniz ve harika doğa manzaralı, açık ve kapalı havuz, fitness center, çocuk ve bayan kulüpleri gibi aklınıza gelebilecek tüm sosyal donatıların olduğu Bursa’da rakibi olmayan bir proje. Doktorların reçeteye bile yazdığı, 3 milyon nüfusu olan Bursa’nın denize açılan kapısı, İstanbul’un arka bahçesi Mudanya’da enderine az rastlanır Seyirtepe Konakları  Projemizde satışlarımız devam ediyor.” dedi.

DEVAM EDEN DİĞER PROJELER

Devam eden diğer projeleri de aktaran Kurt, “2 etaptan ve toplam 100 dairen oluşan Dikilitaş Konakları’nda güzel bir lokasyonda hem denizi gören hem doğayla iç içe Mudanya’nın en güzel konumlarından bir tanesinde bu projemiz devam ediyor. Devam eden bir diğer proje Likoğlu Projemizde ise;  2 bin metrekareye yakın ticari alan, 2+1 ve dubleks dairelerinin olduğu proje devam ediyor. 24 daireden oluşan Beştepe Konakları Mudanya’da denizi en güzel gören noktalardan birinde çalışmalar devam ediyor.  Bu projeleri de tamamladıktan sonra yeni projelerle hizmet vermeye devam edeceğiz.

Yorumlar (1)
Zahit Günay 4 yıl önce
Bursa aşırı göç olayını kesmelidir. Bu kentin kaderidir 05392789283
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:41
Güneş 06:13
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:53
Yatsı 21:19
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P