banner177

banner193

Çekici çilesi bitmedi mi ? Genelge uygulanmıyor mu?

İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı genelgeye göre araçlar artık trafik düzenini etkilemediği sürece otoparka çekilmeyecek sadece para cezası yazılacak. Ancak yayımlanan genelgeye uymayan, özen göstermeyen trafik polisleri ve çekicilerin vatandaş ile arasındaki gerilim devam ediyor. Çekiciler, aracını park ettiği yerde bulamayan sürücülerin kabusu devam ederken İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı genelgenin uygulanıp uygulanmadığı tartışma konusu oldu.

BURSA 07.02.2020, 16:43 07.02.2020, 16:57
Çekici çilesi bitmedi mi ? Genelge uygulanmıyor mu?

Özel Haber

Bursa ve Türkiye’nin bir çok şehrinde şehir içinde yaşayan vatandaşların en büyük korkusu olan çekiciler zaman zaman yükleme yaparken düşürdükleri araçlarla gündeme gelirken hatalı tüm araçları çekmeleri büyük tepkiyle karşılanmıştı. İçişleri Bakanlığı bu düzensizliğe son vermek için bir genelge yayımlayarak hangi durumlarda araçların çekileceğini belirtti. Bakanlığın yayımladığı genelgeye ne kadar uyulup uyulmadığı merak konusu olurken, vatandaşlardan gelen şikayetler genelgenin tam anlamıyla uygulanmadığının açık göstergesi oldu.

ARAÇLAR SADECE ŞU DURUMLARDA ÇEKİLEBİLİYOR

Genelgeye göre park halindeki araçlar şu hallerde çekilebilecek:

  • Belediye otobüsü, taksi, dolmuş, tramvay gibi yolcu taşıtlarının duraklarına 15 metre,
  • Yaya kaldırımı ve geçitlerine, okul geçitlerine, kamu kurum ve kuruluşları ile hastane, sağlık kuruluşu, garaj, park, konut gibi yerlerin giriş ve çıkışlarına 5 metre,
  • Usulüne uygun olarak park etmiş araçların ikinci sıra yanına,
  • Kavşak içlerine ve kavşaklara, tünel girişlerine, köprü girişleri ve üzerine, yangın musluklarının bulunduğu yerlere 5 metre mesafede,
  • Engelliler için ayrılmış park yerlerine park etmiş araçlar ile trafik düzeni ve genel güvenlik bakımından tehlike oluşturacak şekilde bulunan ve kaldırılması gereken araçlar.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:30
Güneş 06:04
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:59
Yatsı 21:27
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P