banner201

banner177

banner193

DOMUZ GRİBİ VAKALARI ARTIYOR

Çocuklarda domuz gribi denilen salgının artışıyla da beraber sömestr tatilinin erken verilmesini isteyen uzmanlar çağrı yapmaya başladı. Bursa’da ise domuz gribine yakalanan öğrencilerin sayısı kamuoyu tarafından merak ediliyor ! Öte yandan  Türkiye'de de pek çok üniversite yüz yüze eğitime ara verme kararını almaya başladı

BURSA 30.12.2021, 15:11
DOMUZ GRİBİ VAKALARI ARTIYOR

DOMUZ GRİBİ EĞİTİMİ OLUMSUZ ETKİLİYOR – ÇOCUKLARDA DOMUZ GRİBİ VAKALARI ARTIYOR

Koronavirüse karşı alınan tedbirler azaltılınca domuz gribi vakaları tırmandı. H1N1'in özellikle çocukları tehdit ettiğini belirten uzmanlar "Omicron varyantı geçirenlere grip de bulaşabilir. Bu da riski artırır" diye uyarıyor.

BAKAN ÖZER, “ARA VERME YOK”

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Omicron varyantıyla birlikte vaka artışıyla ilgili bugün "Şu an gündemimizde yüz yüze eğitime ara verme yok" dedi.

DOMUZ GRİBİNDE ARTIŞ

Son günlerde ortaya çıkan grip vakalarında “domuz gribi” olarak bilinen ancak günümüzde mevsimsel grip hâline gelen H1N1 tipi virüsün ağırlıkta olduğunu söyleyen Türkiye Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. İmran Özdemir, özellikle çocuk hastaların sayısında çok büyük bir artış olduğunu belirtti.

Özdemir “Klinikleri Covid’le çok benziyor. Eskiden sadece Covid PCR testi isterdik şimdi beraberinde influenza testi de istiyoruz. Geçtiğimiz yıl neredeyse hiç influenza görülmediği için bağışıklık sistemimiz bu virüsü unuttu. Bu yüzden grip vakaları bu yıl daha ağır geçiyor” dedi.

Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Bülent Ertuğrul da grip vakalarındaki artışa dikkat çekerek “Bizim hastanemizde günde 20 vakadan 12’sinin influenza testi pozitif çıkıyor. Ancak gripteki vaka artışını Türkiye genelinde Bakanlığın önceki yılları baz alarak değerlendirmesi gerek. Kişisel tedbirlere uyulmazsa bu yıl sadece grip değil, damlacık yoluyla bulaşan diğer solunum yolu virüsleri de sağlık problemi olarak karşımıza çıkacak” diye konuştu

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:41
Güneş 06:13
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:53
Yatsı 21:19
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P