banner201

banner177

banner193

EĞİTİM BİR-SEN BURSA ŞUBESİ’NDEN EĞİTİME DESTEK DEVAM EDİYOR

Eğitim Bir-Sen Bursa Şubesi, Bursa Uludağ Üniversitesi ile lisansüstü eğitim programında iş birliği protokolü imzalandı. İş birliği ile Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nde açık olan tezsiz yüksek lisans programlarına kayıt olmaya hak kazanan sendika üyeleri katkı payını indirimli ödeyecek.

BURSA 29.12.2020, 13:06
EĞİTİM BİR-SEN BURSA ŞUBESİ’NDEN EĞİTİME DESTEK DEVAM EDİYOR

İmza töreninde Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kazım Yoldaş ile EBS Bursa 2 Nolu Şube başkanı Erkan Süveydaş ile şube yönetim kurulu üyeleri Doç. Dr. Hüseyin Ovalıoğlu, Mehmet Ali Akiş, Ali Ağaoğlu, Mustafa Hacoğlu de hazır bulundu.

Eğitim Bir-Sen Bursa 1 No’lu Şubesi projelerine hız kesmeden devam ediyor. Bursa Uludağ Üniversitesi ile imzalanan iş birliği protokolü sonucunda lisansüstü ve doktora öğrenci sayısının arttırılmasına yönelik projelerin hayata geçtiğinin müjdesini veren Eğitim Bir-Sen Bursa 1 No’lu Şube Başkanı Ramazan Acar, Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nde açık olan tezsiz yüksek lisans programlarına başvuran ve kayıt olmaya hak kazanan sendika üyelerinin 1-20 kişi arasında yüzde 15, 21-49 kişi arasında yüzde 20, 50 ve üstü kişi arasında ise yüzde 25 indirimli katkı payı ödemesinin yapılacağını söyledi.

ÜYELERDEN YOĞUN TALEP

Protokolü imzalayan Başkan Acar, öğrenmenin yaşının olmadığını vurgulayarak, lisans eğitiminin ardından yüksek lisans ve doktora yapmak isteyen binlerce üyelerinin bulunduğuna dikkat çekerek, “Geçmiş dönemde bazı özel üniversitelerle benzeri iş birliklerine girmiştik. Bursa Uludağ Üniversitesi ile de eğitim yönetimi konusunda ortak bir proje yürütmüştük. Üyelerimiz için böylesi protokollere ihtiyacımız olduğunu düşünüyoruz. 2020 yılını bitirmeden bu isteğimizi gerçekleştirmiş olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Protokol sayesinde sendika üyelerimiz bahar yarıyılında bu avantajlardan faydalanabilecek. Üyelerimizden yüksek lisans ve doktora yapma noktasında böylesi bir talebinin olduğunu biliyoruz. İnşallah güzel sonuçlar alacağız” dedi.

KENT DİNAMİKLERİ İLE İŞ BİRLİĞİ ATAĞI

İmza töreninde konuşan Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, üniversitelerin 3 temel fonksiyonu bulunduğuna işaret etti. Ürettiklerini toplum ile paylaşma sorumluluğunun da bu 3 temel kural arasında bulunduğunu kaydeden Kılavuz,  “Eğitim- Öğretim faaliyetleri ile yetiştirmiş olduğu eğitimli insan gücünü topluma sunmak, başlı başına bir topluma hizmet faaliyetidir. Eğitim Bir-Sen ile yapmış olduğumuz bu protokol, gelecekte sendika üyesi personelimizin ve diğer Eğitim Bir Sen üyelerinin eğitim yönetimi konusunda görev almaları yönünde önemli bir katkı sağlayacaktır. İşbirliklerinden dolayı sendika yöneticilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.    

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:41
Güneş 06:13
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:53
Yatsı 21:19
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P