banner204

banner177

banner193

banner205

FİLMLERE KONU OLACAK BAŞARI HİKAYESİ! Şoför koltuğundan, patron koltuğuna

Yusuf Grup Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yamanlar, başarılarla dolu hayat hikayesini Bursa Haberdar Gazetesi’ne anlattı. Taksicilik yaparken, attığı doğru adımlar sayesinde 5 farklı kolda hizmet veren bir şirketin sahibi olmayı başaran Yamanlar, iş hayatında hızlı bir şekilde yükselmesinin, kendisini sürekli geliştiren bir yapıya sahip olmasından kaynaklandığını söyledi.

BURSA 30.03.2021, 22:14 30.03.2021, 22:32
FİLMLERE KONU OLACAK BAŞARI HİKAYESİ! Şoför koltuğundan, patron koltuğuna

(ÖZEL HABER)

Bursa, İstanbul ve Trabzon’da yaptığı yatırımlarla adından sıkça söz ettiren İşadamı Yusuf Yamanlar, turizm başta olmak üzere araç kiralama ve alım-satım, gayrimenkul ile yemek sektörü alanlarında faaliyet göstermeyi sürdürüyor. 35 yaşında olmasına rağmen kısa sürede iş hayatında önemli bir ilerleme kaydeden, Yusuf Yamanlar, film gibi geçen hayat hikayesini Bursa Haberdar Gazetesi’ne anlattı. Çocukluk yıllarının yoksullukla geçtiğini ifade eden Yamanlar, liseyi bitirdikten sonra maddi yetersizliklerden dolayı üniversiteye gidemediğini söyledi. 18 yaşında bir firmada şoför olarak çalışmaya başladığı ifade eden Yamanlar, 2 yıl sonra askere gittiğini söyledi. Burada üniversite okuyan bir arkadaşının askerliği kısa sürede bitirmesinden çok etkilendiğini ifade eden Yamanlar, açık öğretimden üniversiteye kayıt olmaya karar verdiğini ve askerliği bittikten sonrada, bu düşüncesini hayata geçirdiğini ifade etti.  Askerden geldikten sonra Belediyede reklam servisinde çalışmaya başladığını ifade eden Yamanlar, “17 ay sonra bu işin bana uygun olmadığı düşüncesiyle istifa ettim. O dönem üniversiteyi açıktan okumaya devam ediyordum ama ailemin bundan haberi yoktu. Gazeteden iş ilanlarına bakarken, bir telekomünikasyon firmasının eleman aradığını gördüm. Burada işe başladım. Patronumun bu iş haricinde taksileri vardı. Bana takside çalışmamı teklif etti. Ben de kabul ettim. 4 yılı aşkın bir süre taksicilik yaptım. Okul bittiği için İngilizce öğrendim, bir yandan da kendimi geliştirmeye devam ettim.”

,

TURİZM İŞİNE GİRMEYE NASIL KARAR VERDİ?

“Taksicilik yaptığı dönemde Bursa’da Arap turist furyası olduğunu ifade eden Yamanlar, “Patronumla belli konularda anlaşamadığım için yollarımı ayırdım. Taksicilikten edindiğim tecrübeyle turizm işine girmeye karar verdim. 2011 yılında Bursa’da bir turizm firmasında işe başladım. Arap turistleri taşırken İngilizce tek başına yeterli olmadığı için Arapça öğrenmeye karar verdim. Mısırlı tanıdığım bir ağabeyimden, Arapça kelimeler öğrendim. Yaklaşık 1-1.5 yıl içinde Arapçayı tamamen konuşabilecek seviyeye geldim ve bu işi kendim yapmaya karar verdim. Borçla ticari bir araç aldım. Ancak ilk başlarda müşteri bulamadım. Ben de boş kalmamak için yeniden taksiciliğe başladım.”

TANIŞTIĞI ARAP TURİST HAYATINI DEĞİŞTİRDİ

Hayatını değiştiren olayın taksisine binen Kuveytli bir müşteri olduğunu ifade eden Yamanlar, “Kuveytli bir adam bir gün kullandığım taksiye bindi. Benim de Arapçam olduğu için iletişim sorunu yaşamadım. Gideceği yere bıraktım akşam da aynı yerden aldım. İletişimimiz kuvvetli olunca kendisi bana şahsıma ait ticari bir aracım olup olmadığını sordu. Ben de var dedim. O da bana Bursa’dan ev aldığını 1 hafta boyunca alışveriş için kendisine yardımcı olup olmayacağımı sordu. Belli bir fiyatta anlaştık ve ben 1 hafta boyunca Kuveytli turistle gezdim. Müşterim ev için alışveriş yaparken, girdiğimiz her dükkanda bana komisyon verdiler. 1 hafta sonra müşterim Kuveyt’e dönecekti. Onu Sabiha Gökçen Havalimanı’na bıraktım. O gün bin 100 dolar alacağım vardı kendisinden ama o bana çıkardı 3 bin dolar para verdi. Bu parayla borçla aldığım aracın yarı borcunu kapattım.”

“İŞLER HIZLA İLERLEDİ”

Bir hafta sonra yine aynı müşterinin kendisini aradığını söyleyen Yamanlar, “Kuveytli müşterim beni aradı ve kardeşine Bursa’dan bir daire alacaklarını söyledi. Bana daire bulabilir misin diye sordu. Bende 1 hafta boyunca araştırma yaptım ve daireyi buldum. Evin satışı yapılınca o zamanın parasıyla ev sahibi çıkardı bana komisyon olarak 22 bin lira para verdi. Aldığım komisyonlarla aracın borcunu tamamen ödedim ve 1 tane daha araç aldım. Bunlar yaşandıktan sonra işler hızla ilerledi kendime ait ofis açtım. Allah’ın da yardım etmesiyle şirket olarak büyümeye devam ettik.”

ARAP YARIMADASI’NDA TÜRK İŞLETMELERE BÜYÜK İLGİ

Arap yarımadası dahil Dünya'nın bir çok ülkesinde turizm yatırımları da yapan Yusuf Yamanlar, Kuveyt, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Lübnan, Mısır gibi bir çok ülkede Türk yemeklerinin çok sevildiğini söyledi. Yamanlar, Türk mutfağına bu ilginin temelinde inanç ve kültürel yakınlığın yanı sıra Türkiye ve özellikle İstanbul aşkının yattığını söyledi. Birçok Arap vatandaşın sırf bu yüzden Türk işletmecilerine “Sadece burada şube aç, markanın tek temsilcisi biz olalım” talebinde bulunduklarını anlatan Yamanlar, şöyle devam etti; “Türk mutfağının en güzel özelliği neredeyse binlerce farklı tadı bir arada buluşturan tek mutfak olmasıdır. Böylesine zengin bir mutfağa sahip olan ülkede, üstüne çok iyi et pişiren ve bu eti yapan ustaların dünyaca tanınır hale gelmesi sonucunda, Ortadoğu’dan Amerika'ya, oradan Çin'e uzanan bir popülarite kazanmış durumdayız. Özellikle gösterişe düşkün, rahatlığına alışkın bir toplumda gösterişli, farklı sunumlarla beğendikleri tatları sunduğunuzda beğenmemeleri neredeyse imkansız oluyor. Bu yüzden, eti veya yemeği servis ederken show yapmak, özel eğitim almış garsonların sunum teknikleriyle gösteri yapması onları bu tada daha çok bağladığını, ödedikleri fiyatların sadece bir sembol olduğunu düşünerek hareket ettiklerini iletmekte fayda var."

İKİNCİ EL ARAÇLARDA YÜZDE 30 FİYAT ARTIŞI YAŞANACAK”

İkinci el sektörüyle ilgili de konuşan Yamanlar, ikinci el piyasasında kısa süre içinde yeniden fiyat patlaması yaşanacağını ifade etti. Sıfır araç kampanyalarının durduğuna dikkat çeken Yamanlar, “Üretim azlığından dolayı sektörde bir talep yığılması var. Son dönemde piyasasının hareketlendiğini görüyoruz. İkinci el fiyatlarında yeniden artışın yaşanması uzun sürmez. Kısa bir süre içinde ikinci el fiyatlarında yüzde 30 ile yüzde 40 arasında bir fiyat artışı yaşanacaktır. Çünkü sıfır bayilerin elinde araç yok. Pandemiden dolayı üretim sıkıntısı devam ediyor. Salgının kısa sürede bitmeyeceğini düşünürsek, fiyatların artmaması için bir neden yok” dedi.

Yorumlar (7)
TANER çakmak 61 3 yıl önce
Yusuf beyi takip ediyoruz gerek kişiliği gerek yardım severleri Bundan sonraki hayatına başarılar dilerim..
Talat efe 3 yıl önce
Adam gıbı adam
Ayşe 3 yıl önce
Yusuf bey hem zekasıyla hemse iş bitiriciligiyle bizleein gönlünde taht kurmuştur kendisine başarılarının devamını diliyoruz sonsuz selamlar Yusuf kardeş
Mehmet Ali Bağaş 2 yıl önce
İhsaniyede ikamet etmekte olup bir gün aracımı ihsaniyede bulunan üstünde park altında otopark ve araç yıkama hizmeti veren işletmeye aracımı yıkatmak için bırakmıştım arabamı almaya döndüğümde arabanın başında dönen adam ufakcık su tanelerini silip bana arabamı sirkeyle yıkamamı böylece sudan oluşan kireç lekelerini giderebilirain vs önerilerde bulunan canla başla uğraşıp helallik isteyen adamdır kendisi çok esaslı mütevazi bir insandır kendisini arabamı yıkandıktan sonra tanıdım hiç böyle biri beklemiyordum Allah yolunu bahtını açık etsin..
Fatih 3 yıl önce
Helal olsun
ali 3 yıl önce
karadenizli başaralı iş adamı yaptıgı yardımlarla ticaret kafasıyla takip ettiğim bi insan gerçekten çok başarılı
Yusuf TÜLKAY 2 yıl önce
ALLAH yolunu açık etsin.
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:52
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P