banner177

banner193

"Fırat'ın doğusundaki terör yuvalarını da temizlemekte kararlıyız”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Fırat'ın doğusundaki terör yuvalarını temizlemekte kararlıyız. Suriye'de bu adımları atarken diğer komşumuz Irak'ta da Pençe Harekatıyla teröristlerin inlerini başlarına geçiriyoruz. Hem Suriye hem de Irak sahasındaki askeri varlığımız arttıkça PKK'nın ülkemizdeki eylem kapasitesi de azalıyor" dedi. 

BURSA 02.09.2019, 13:18
"Fırat'ın doğusundaki terör yuvalarını da temizlemekte kararlıyız”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, AK Parti Konya İl Başkanlığının düzenlediği yemek programına katılarak teşkilat mensupları ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin 18. yaşını kutladıkları şu dönemde kuruluşundan beri AK Parti çatısı altında fedakarca hizmet veren, alın teri döken yol arkadaşlarına teşekkür ederken, vefat edenleri rahmetle andı. Erdoğan, 31 Mart seçimlerinde Konyalıların kendilerini mahcup etmediğini belirterek, “Büyükşehirde yüzde 70 buçuk gibi son derece yüksek bir oy oranıyla Konya bize sahip çıktı. Gönül belediyeciliğine 'Evet' dedi, devam dedi. Bu bu rekor oy oranı ile Konya, büyükşehir belediyeleri arasında ilk sıraya yerleşti. Son 17 yıldır olduğu gibi 31 Mart seçimlerinde de aramıza kimseyi sokmayan tüm Konyalılara, bize gönül veren, bizden hayır dualarını eksik etmeyen tüm Konyalı kardeşlerime şahsım ve tüm parti teşkilatım adına teşekkür ediyorum. Bu başarının sancaktarı olarak gördüğüm adaylarımıza, Konya teşkilatımıza, ilçe başkanlıklarımıza, mahalle temsilciliklerimize, sandık müşahitlerimizin her birine buradan şükranlarımı sunuyorum. Hiç şüphesiz Konya'da elde ettiğimiz başarıda Cumhur İttifakı olarak güç birliği yaptığımız Milliyetçi Hareket Partili kardeşlerimizin de payı var. Devlet Bahçeli başta olmak üzere Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatına, Milliyetçi Hareket Partisi'ne gönül veren tüm vatandaşlarıma da buradan teşekkürü borç biliyorum. İnşallah önümüzdeki dönemde de ülkemizin ve milletimizin menfaatleri doğrultusunda yine beraber hareket etmeyi sürdüreceğiz” dedi. 

“Türkiye'nin bu meselelerin hiç birini tribünden seyretme lüksü yoktur” 
Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafyanın sancılı günler yaşadığını ifade eden Erdoğan, “Terörden ekonomiye, dış politikadan iç siyasete, savunmadan enerjiye kadar tarihimizin en kritik meseleleri ile yüzleşiyoruz. Gündemimizde olan konular milletimizin sadece bu gününe değil, gelecek her bir asrına damga vuracak mahiyettedir. Suriye ve Doğu Akdeniz'de yaşanan hadiseler bile ülkemiz için adeta bir beka meselesidir. Türkiye'nin bu meselelerin hiç birini tribünden seyretme lüksü yoktur. Sahada varlık gösterilmeden masada olunmayacağını bilhassa Suriye konusunda yaşayarak gördük. Komşumuz Suriye'de 8 yılını geride bırakan iç savaşta 1 milyon civarında masum insan hayatını kaybetti. Yarısından fazlası bizde olmak üzere 7 milyon kardeşimiz vatanlarını terk ederek başka ülkelere göç etmek zorunda kaldı. Konya gibi özellikte İslam medeniyetinin sembol şehirlerinden Halep, Esed rejiminin varil bombaları altında koca bir enkaza dönüştü. Şayet Türkiye'nin çabaları, gayretleri olmasaydı emin olun Suriye'de katledilen masumların sayısı 2-3 katına çıkardı. Türkiye Suriyeli mazlumlara kapısını açarak insanlığın vicdanı olmuş, tüm dünyaya merhamet ve insanlık dersi vermiştir. Provokasyonların arttığı bu günlerde milletimizin çok daha dikkatli olması şarttır” şeklinde konuştu. 

Fırat'ın doğusundaki terör yuvalarını da temizlemekte kararlıyız” 
“Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatlarımızı yapmasaydık, güney sınırımız boyunca bir terör koridoru oluşumunu engellemekte zorlanırdık” diyen Erdoğan, “Biraz gecikmeyle de bu iki harekatla karanlık emellere ağır darbeler indirdik. Böylece ülkemizin ve vatandaşlarımızın güvenliğini temin noktasında çok önemli başarılara imza attık. Şimdi gündemimizde Fırat'ın doğusu var. Fırat'ın doğusundaki terör yuvalarını da temizlemekte kararlıyız. Suriye'de bu adımları atarken diğer komşumuz Irak'ta da Pençe Harekatıyla teröristlerin inlerini başlarına geçiriyoruz. Hem Suriye hem de Irak sahasındaki askeri varlığımız arttıkça PKK'nın ülkemizdeki eylem kapasitesi de azalıyor. Örgütten kaçanların ve teslim olanların sayısında da çok büyük artış var. Sınırlarımız içinde güvenlik birimlerimiz 365 gün 12 ay 24 saat kesintisiz operasyon halindeler. Silahlı ve silahsız insansız hava araçlarımız teröristlere nefes aldırmıyor” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:32
Güneş 06:06
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:58
Yatsı 21:26
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P