banner201

banner177

banner207

GEMLİK MUDANYA ARASI 10 DAKİKAYA DÜŞÜYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumartesi günü temeli atılacak yerli ve milli otomobil fabrikasının yollarında hummalı çalışmalar devam ediyor. TOGG fabrikasının Gemlik’e yapılacağı kararının ardından bölgenin daha da önem kazandığını ve yatırımların arttırıldığını söyleyen Bursa Milletvekili Esgin, "Gemlik Mudanya Güzelyalı arası 10 dakikaya düşecek” dedi. İŞTE DETAYLAR

BURSA 15.07.2020, 10:12 15.07.2020, 10:28
GEMLİK MUDANYA ARASI 10 DAKİKAYA DÜŞÜYOR

GEMLİK-MUDANYA ARASI 10 DAKİKA DÜŞÜYOR 

TOGG fabrikasının Gemlik’e yapılacağı kararının ardından bölgenin daha da önem kazandığını ve yatırımların arttırıldığını söyleyen Esgin, “Geçtiğimiz yıl başlayan Güzelyalı ve Engürücük arasındaki 21 kilometrelik yolu inşallah bu yıl yapacağımız çalışmalar ile birlikte 9’uncu kilometreden 21’inci kilometreye tamamlamış olacağız. Geçtiğimiz aylarda Altıntaş’ta bir viyadüğümüzü tamamlamıştık, şimdi Çamlık mevkinde 2’inci viyadüğümüzü yapıyoruz. Bunun ardından da Altıntaş 2 viyadüğümüzü de yaparak Kurşunlu Çevre Yolunu tamamlayarak bu bölgedeki yolla ilgili çalışmalarımızı sonlandırmış olacağız. Gemlik Mudanya Güzelyalı arası 10 dakikaya düşecek” diye konuştu.


Yeni fabrika ile Bursa sanayisine de yeni bir motivasyon geleceğini belirten Esgin, “Türkiye’nin yerli otomobili Gemlik’den geliyor, bu bizim için çok önemli bir kıvanç kaynağı. Bursa’nın sanayisine yeni bir motivasyon, istihdama da ekonomiye de Türkiye’ye de çok önemli katkılar sağlayacak olan yeni nesil projeleride içerisinde barındıracak bir projeksiyon. Biz bu anlamda önümüzdeki günlerde temel atma törenimizi gerçekleştirerek Türkiye’nin hayaline, Bursa’nın gelecek vizyonunu ortaya koyacak bu projeyi başlatmış olacağız. Bölgede ve temel atma projesi öncesinde son hazırlıklarımızı yerinde gördük. İnşallah sayın Cumhurbaşkanımızın eşlik edeceği ve yeni Türkiye’nin vizyon projesi olan yerli otomobilin temel atma projesinde buluşacağız. İşte 2023, 2053 ve 2071 olarak sembolize ettiğimiz kutlu yürüyüşümüzün hedeflerini gerçekleştirmek için önemli bir adım atmış olacağız.” dedi.


TOGG fabrikasına giden ve Bursa-Gemlik arasında yapılacak karayolları yatırımlarını yerinde inceleyen Zafer Işık ise, “Bugün Gemlik ve çevresinde bir takım kavşak ve diğer projeleri incelemiş olduk. Bunlardan biri olan TOGG’u Ankara yoluna bağlayacak Engürücük Kavşağı’nı yerinde inceleme şansımız oldu. Tüm bunların projeleri hazır, kısa süre içerisinde ihaleye çıkarıp hizmete açmış olacağız. Ama şuanda Türkiye’nin yerli ve milli otomobil fabrikasını karayolları ağına bağlayacak noktada buluyoruz. Burada teknik ekiple birlikte çalışma yapıyoruz. Bu yolla birlikte yerli ve milli otomobilin üretileceği Gemlik’de ki fabrikamız karayolu ağına bağlanmış olacak.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:11
Öğle 13:08
İkindi 16:53
Akşam 19:54
Yatsı 21:20
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P