banner177

banner193

GUHEM’DE GİRİŞ ÜCRETLERİ CEP YAKIYOR: VATANDAŞLAR TEPKİLİ

BTSO’nun en önemli projesi olan GUHEM, fiyat politikasıyla vatandaşların tepkisini çekti. Giriş ücretlerinin cep yaktığı merkezden birçok öğrenci mahrum kalıyor.

BURSA 09.09.2021, 09:20 09.09.2021, 09:27
GUHEM’DE GİRİŞ ÜCRETLERİ CEP YAKIYOR: VATANDAŞLAR TEPKİLİ

HABER: (BURSAHABERDAR)

Bursa Sanayi ve Ticaret Odası (BTSO) öncülüğünde kurulan GUHEM (Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi), Bursa’da hizmet vermeye başladı.13 bin metrekare alana kurulan GUHEM’in amacı her yaş grubundan bilimseverin uzay, havacılık ve teknoloji konularında bilgi ve deneyim edinmesini sağlamak ve toplumun genelinde farkındalık oluşturarak genç nesillere ilham vermek olarak açıklandı. Türkiye’nin uzay yolculuğunda önemli bir yere sahip olmak isteyen GUHEM daha şimdiden bir konuda sınıfta kaldı. Her kesimden öğrenciye hitap etmek isteyen ve uzay bilimine meraklı öğrencileri çatısında toplamaya çalışan GUHEM’in fiyat politikası, başta öğrenciler olmak üzere herkesi üzdü. Büyükler için tek girişlerin 49 TL olduğu GUHEM’e öğrenciler ise 29 TL’ye girebiliyor. İki öğrencisi olan 4 kişilik bir ailenin GUHEM’i ziyaret etmesi 156 liraya mal oluyor. Durum böyle olunca da Bursa’daki çoğu öğrenci bu merkezden mahrum kalıyor.

VATANDAŞ ŞİKAYETÇİ

Fiyatları bilmeden GUHEM’e giden vatandaşlar da durumdan şikayetçi. Kalabalık bir ailenin Gökmen Uzay ve Havacılık Merkezi’ni ziyaret etmesinin mümkün olmadığına dikkat çeken vatandaşlar, fiyat politikasının tekrardan gözden geçirilmesini istiyor. Böylesine bir merkeze toplumun her kesiminden öğrencinin girmesi gerektiğini belirten vatandaşlar, sanayicilerin çatı kuruluşu olan BTSO’nun buradan kar amacı gütmemesi gerektiğine dikkat çekiyor.   

,

Yorumlar (2)
Necmettin GEZER 2 yıl önce
Giriş ücreti çok pahalı 3 çocuklu bir aile bu 0cteti nasıl ödeyebilir bu duruma ilgililerin el atmasını istiyoruz
Kılıç ailesi 1 yıl önce
5 çocuğumuz var ve bu fiyatlara ailecek gitmemiz büyük külfet. Lütfen makul ücretler için çalışma başlatılsın. Saygılar.
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 20:00
Yatsı 21:29
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P