banner204

banner177

banner193

banner205

"HAYAT PAHALILIĞI KARŞISINDA EK ZAM TALEBİNDE BULUNUYORUZ"

Hak-İş Konfederasyonu İl Başkanı ve Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Mustafa Yavuz, “Son dönemdeki artan kur, enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında, toplu iş sözleşmesi daha önce imzalanmış olan yetkili olduğumuz tüm işyerinde Ocak ayı enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte sözleşmelerimize ek olarak ilave ücret artışı ek protokol talebinde bulunacağız” dedi..

BURSA 30.12.2021, 17:30 30.12.2021, 17:39
"HAYAT PAHALILIĞI KARŞISINDA EK ZAM TALEBİNDE BULUNUYORUZ"

Hak-İş Konfederasyonu İl Başkanı ve Hizmet-İş sendikası Şube Başkanı Mustafa Yavuz, ülkemizdeki ekonomik gelişmeler ışığında çalışma hayatına ilişkin bir açıklama yaptı. Yavuz, "Döviz kurundaki dalgalanmaların hayat pahalılığının daha da arttığını, günün şartlarına ve işyerlerimizin mevcut durumuna göre daha önce çok başarılı bir şekilde imzaladığımız toplu iş sözleşmelerimizin, bugün çarşıdaki, pazardaki ateş pahalılığı karşısında maalesef eridiğine şahitlik ediyoruz. Üyelerimizden de bu yönde geri dönüşler alıyoruz. Bu nedenle üyelerimizin ücretlerinin günün koşullarına göre yeniden uyarlanması için çalışma başlattık” şeklinde değerlendirmede bulundu.
Son dönemdeki artan kur ve enflasyon oranları Marketteki,   pazardaki  ve  mutfaktaki yangının daha da arttığına,   ücretlerimizin maalesef eridiğine şahitlik ediyoruz." dedi.

"Belediyelerde çalışan emekçiler  pandemi  döneminde sesini çıkarmadığı  ve  gücünü  göstermediği  için  göz ardı edilmiştir." diyen Yavuz, şu ifadeleri kullandı: "Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan  asgari  ücrete  son  50 yılın  en  iyi artışını  yaparak  ve asgari  ücretten  vergi  kaldırarak,  çalışanların  üzerindeki  vergi dilimlerini  düşürerek,  biz  çalışanlar  için  gerekeni  yapmıştır. Ve şimdi sıra belediye başkanlarımızda." Ocak ayı enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte Belediye başkanlarımız ile temas kuracaklarını belirten Yavuz “Bizler bugüne kadar üyelerimizin talep ve beklentilerini karşılamak için canla başla çalıştık. İşyerlerinde bize yansıyan ne varsa işverenlerin önüne götürmekten çekinmedik. Bugün geldiğimiz noktada da yeni bir durum ortaya çıkmıştır. Ortaya çıkacak 2021 yılı enflasyonun son 6 aylık dilimine göre işverenlerle görüşmeler gerçekleştirerek, üyelerimizi marketlerdeki ve mutfaktaki yangına karşı korumak için neler yapabileceğimizi görüşüp, konuşacağız” dedi.

“FEDAKÂRLIKLARIMIZIN DA KARŞILIĞINI İSTEYECEĞİZ”
Özellikle pandemi sürecinde Belediye emekçisinin de sağlık çalışanlarımız gibi canını riske atarak, işine sahip çıktığının altını çizen Yavuz “Böylesi fedakârlıklarla işine, işyerine sahip çıkan üyelerimizin bu zorlu ekonomik koşullar altında işverenlerce yalnız bırakılmaması en büyük beklentimizdir. Bursa'nın su kanalını, parkını,çöpünü temizledik.  Ailemizin rızkı ve vatandaşımızın  geleceği için canla başla çalıştık. Bugün de emekçiler olarak yaptığımız fedakârlıklar karşısında işverenlerin de ellerini taşın altına koymasını isteyeceğiz” dedi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P