banner201

banner177

banner193

HİLALİN GÖLGESİNDE ENGEL YOK

Türk Kızılay Bursa Şubesi Engelsiz Teşkilatı Başkanı Emre Fencioğlu, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Güzel ve hayırlı işler yapmak için engelini mazeret olarak görmeyen herkesi, Kızılay’ımızın Engelsiz Teşkilatı’na davet etmek istiyorum” dedi.

BURSA 12.05.2022, 13:38
HİLALİN GÖLGESİNDE ENGEL YOK

Türk Kızılay Bursa Şubesi tarafından yeni kurulan ‘Engelsiz Teşkilatı’nda Başkanlık görevini üstlenen Emre Fencioğlu, Engelliler Haftası kapsamında açıklamalarda bulundu. Engelsiz Teşkilat’ın kuruluş amacıyla ilgili bilgiler veren Fencioğlu, “Hasta ve Yaralı Askerlere Yardım Cemiyeti ismi ile 1868 yılında kurulan, Türk Kızılay’a, Cemiyete Kızılay adı Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından verilmiştir. 93 harbinden Kıbrıs çıkartmasına kadar Cephe gerisinde askerlere dil, din, Irk ayrımı yapmadan sağlık ve bakım hizmeti veren Kızılay’ın Bursa Şubesi 4 Kasım 1911 tarihinde kurulmuştur. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve Birleşmiş Milletler tarafından yapılan engelli tanımını dikkate alacak olursak; savaştan, göçlerden, salgınlardan, afetlerden, maddi ve manevi olarak zarar gören herkesin, bu tarife uyduğunu bugün rahatlıkla söyleyebiliriz. Türk Kızılay bu tarifin tam kapsamlı olmadığı dönemde bile hasta ve yaralı askerlerin tanımı üzerinden aslında engellilerin yardımına koşmaktaydı. Türk Kızılay’ın arşivini incelediğimizde ortaya çıkan belgeler arasında gönüllü hemşirelerin, savaşta gözlerini kaybeden askerlere mektup yazma, okuma hususunda yardım ettiğini gösteren belgeler var. Burada anlıyoruz ki zamanında, kollarını, bacaklarını, gözlerini, kulaklarını kaybetmelerinden dolayı farklı engel kategorisine dahil olan bütün askerler için hiçbir karşılık beklemeden büyük hizmetler verilmiş. Biz de buradan yola çıkarak Başkanımız Prof. Dr. Murat Tutanç’ın inisiyatifiyle, Türk Kızılay Bursa Şubesi Engelsiz Teşkilatı’nın kurulması adına çalışmalarımızı yürüttük.” dedi.

“İYİLİK YAPMAK İSTEYEN HERKESİ BEKLİYORUZ”

Savaş, afet, salgın gibi olağanüstü durumlarda, yardım alan el olan engellilerin, barış ve huzur ortamı içerisinde Kızılay Engelsiz Teşkilatı ile birlikte veren el aşamasına geçebildiklerini dile getiren Fencioğlu, “Engellilerimiz, ulusal ve uluslararası düzeyde güvenilirliği tartışılmaz, bir çatıya kavuşmuş oldular. Düşünce, eylem fark etmeksizin, iyilik yapmak ya da halihazırda yapılmakta olanlara, ortak olmak isteyen farklı engel gruplarındaki herkese, Kızılay’ın temel prensiplerini benimsemek ve uygulamak koşuluyla kapılarımız sonuna kadar açık. Güzel ve hayırlı işler yapmak için engelini mazeret olarak görmeyen herkesi, Kızılay’ımızın Engelsiz Teşkilatına davet etmek istiyorum.” diye konuştu.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:41
Güneş 06:13
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:53
Yatsı 21:19
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P