banner204

banner177

banner193

banner205

İHTİYAÇ SAHİBİ ÇOCUKLARA UMUT OLUYORLAR

Birleştir Elleri Kur Gönülleri platformu sosyal medya üzerinden açtıkları sayfayla, ihtiyaç sahibi çocukların eğitim masraflarına destek olmak için çalışmalarını sürdürüyor. İmece usulü ile hayırseverler tarafından yapılan nesne bağışları, okul çağındaki ihtiyaç sahibi çocuklara ulaştıran gönüllü kadınlar, yardımlarıyla birçok çocuğun okul hayatının yarıda kalmamasını sağlıyor.

BURSA 02.06.2021, 11:42 02.06.2021, 12:10
İHTİYAÇ SAHİBİ ÇOCUKLARA UMUT OLUYORLAR

Birleştir Elleri Kur Gönülleri platformu sosyal medya üzerinden açtıkları sayfayla, ihtiyaç sahibi çocukların eğitim masraflarına destek olmak için çalışmalarını sürdürüyor. İmece usulü ile hayırseverler tarafından yapılan bağışları, okul çağındaki ihtiyaç sahibi çocuklara ulaştıran gönüllü kadınlar, yardımlarıyla birçok çocuğun okul hayatının yarıda kalmamasını sağlıyor.  Bursa’da yapılan yardımların yanı sıra Türkiye’nin birçok iline şefkat elini uzatan platform, Erzincan’da bir ortaokula kaynak kitap, Kars’taki öğrencilere kitap ve kırtasiye, Diyarbakır’ın Ergani İlçesi’ne 650 kitaplık kütüphane desteği sağladı. Bursa’nın Mustafakemalpaşa İlçesi’ne bin kitaplık kütüphane yaptıran gönüllüler, Yıldırım’da bir okula 200 adet kitap desteği gönderdi.

“MADDİ YARDIM ALMIYORUZ, DESTEKLER İHTİYAÇLARA GÖRE BELİRLENİYOR”

Birleştir Elleri Kur Gönülleri Platformunun çalışmaları hakkında bilgi veren Platformun Kurucularından Necla Çekçek, tamamen gönüllü kadınlar tarafından oluşan Birleştir Elleri Kur Gönülleri sayfasının, çocukların eğitim ihtiyaçlarını karşılamak adına imece usulü ile hareket ettiğini söyledi. Çekçek, “Gönüllü kadınlar tarafından oluşturulan sayfamızda, hiç kimseden maddi yardım talep etmiyoruz. Dernek ya da vakıf olmadan bu şekilde yardım yapan Türkiye’de tek platformuz. Yardımlar, çocukların neye ihtiyacı olduğuna göre belirleniyor. Bazen kitap, bazen kırtasiye malzemesi bazen eğitim seti gibi, bir çocuğun okul sırasında neye ihtiyacı varsa, ona göre yardımları topluyoruz ve çocuklarımıza ulaştırıyoruz. Bugüne kadar birçok yardım projesine imza attık. Bundan sonrada projelerimiz devam edecek. Şu an için Muş Hasköy’de yaşayan 1. ve 2. sınıf öğrencileri için bir yardım kampanyası başlattık. Burada bulunan 950 minik kalbe dokunmak için, eğitim seti yardımları topluyoruz” dedi.

KADIN CEZAEVİ KÜTÜPHANESİ KURMAK İSTİYORUZ

En önemli projelerinden birinin de kadın cezaevi kütüphanesi açmak olduğunu söyleyen Necla Çekçek, “Çünkü okumayan toplumlar cahilliğin kölesi olmuştur. Kitapsız geçen bir ömürde, yaşlığın keyfine varamayız. Bu yüzden kitap okumak isteyen herkesin, yardımına koşmak istiyoruz. Kadın cezaevi kütüphane projemizle, okuyan bireylerin sayısını arttırmak en büyük hedefimiz. İnşallah bunu gerçekleştiririz” dedi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:52
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P