banner204

banner177

banner193

banner205

İNEGÖL'DEN YANGIN BÖLGESİNE YARDIM ELİ

Ülkemizde yaşanan orman yangınlarından mağdur olan vatandaşlarımız için İnegöl’ün dinamikleri tarafından yardım kampanyası başlatıldı. Bölgedeki yangın mağduru vatandaşların mobilya ihtiyaçlarının kampanya kapsamında İnegöllü yardımseverler tarafından karşılanması planlanıyor.

BURSA 07.08.2021, 10:04
İNEGÖL'DEN YANGIN BÖLGESİNE YARDIM ELİ

İnegöl Kaymakamlığı himayesinde İnegöl Belediyesi, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası,  İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası, MOSFED, MOSDER, İMOS, MÜSİAD İnegöl Şubesi, İGİAD, İnegöl Ertuğulgazi Caddesi Mobilyacılar Derneği ve Ev İnegöl AVM işbirliğinde gerçekleştirilecek olan kampanyada toplanacak olan yardımlar Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, İnegöl AFAD ve İnegöl İHH aracılığı ile bölgedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Yangınzedelere yönelik düzenlenecek olan yardım kampanyası İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen basın toplantısı ile kamuoyuna duyurularak start verildi.

GÖREVE TALİBİZ

Toplantıda açıklamalarda bulunan İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Yavuz Uğurdağ, “Ülkemizde yaşanan yangın felaketleri ile ilgili üzüntü içerisindeyiz. Bu noktada özellikle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, zarar gören vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Başta Antalya, Muğla ve Aydın şehirlerimiz olmak üzere bunun yanında Mersin, Isparta, Denizli gibi şehirlerimizde yangın felaketi ile karşı karşıyayız. Bizler de İnegöl şehri olarak birlikte hareket etme noktasında, bundan önce olduğu gibi şimdi de birlikte hareket edeceğiz. Sayın Kaymakamımızın himayelerinde, Belediye Başkanımızın destekleri ile birlikte tüm şehir olarak, mobilya şehri İnegöl olarak yangından zarar gören tüm bölgelerimize destek kampanyası başlatma kararını almış bulunmaktayız. Yangının başladığı saatlerden itibaren ülkemizin birçok bölgesinden vatandaşlarımızın bu bölgelere destekleri devam ediyor. Orada evleri yanan vatandaşlarımız bulunmakta, bu çok sıkıntılı ve zor bir durum. Bizler de mobilya şehri olarak, mobilya sektöründe Türkiye’de öncü ilçe olarak başta Cumhurbaşkanlığımız, AFAD, İçişleri Bakanlığımızın koordinasyonluğunda, orada oluşacak ihtiyaç ile ilgili İnegöl şehrine, İnegöl mobilyasına ne kadar görev düşüyorsa bu görevi üstlenmeye talibiz. Tüm dernek başkanlarımız ile birlikte burada ve tüm İnegöl mobilyası üreten firmalarımız ile birlikte yangın bölgesine, ihtiyacı tespit edilen tüm vatandaşlarımızın mobilya ihtiyacını karşılamak üzere bir araya gelmiş bulunmaktayız. Tüm şehrimizi kampanyaya katkı koymaya davet ediyorum” dedi.

İNEGÖL’ÜN BU YÖNÜNÜ TAKDİR EDİYORUM

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ise, “Mobilya denilince akla İnegöl geliyor. İnegöl’deki yerel yöneticilerimizin ve burada üretim yapan tüm mobilyacıların bu yönünü her zaman takdir ediyorum. Bugün de bugünden sonra da olabilecek her türlü sıkıntıda mobilyacılarımız her zaman vatandaşımızın yanında olmuştur. Yapılacak olan destekler inşallah şehrimize de mobilyacılarımıza da bereket olarak yansıyacaktır. Allah hayırlarını kabul etsin diyorum” şeklinde konuştu.

“HEMŞERİLERİMLE GURUR DUYUYORUM”

Son olarak konuşan Kaymakam Eren Arslan, “Bu zor zamanlar, insanlık tarihinde olduğu gibi bizim tarihimizde de yaşanıyor. İlk değil ama bu felaketlerin, kötü günlerin diğer yanda bizim milletçe kenetlendiğimiz, bir araya geldiğimiz, acılarımızı birlikte sarmaya gayret gösterdiğimiz, millet olma şuurunu gösterdiğimiz güzel günler. Çok şükür devletimiz, milletimiz, bütün Bakanlıklarımız, tüm birimlerimiz yangın bölgelerinde canla başla mücadele ediyorlar. Yangınların bir an evvel son bulmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Bunun yanında şuanda bu masa etrafında toplanan İnegöl şehrimiz ile de ayrıca gurur duyuyorum. Gerçekten her türlü zor zamanda, memleketin neresinde olursa olsun, vazife bize düştü diye hiçbir yerden görev beklemeden, gönüllü olarak en ön safta bu yardımseverlik duygusunu ön plana çıkaran İnegöllü hemşerilerimle ayrıca gurur duyuyorum. Mobilya sanayisinin İnegöl’ümüzün markası. İnegöl’ümüz mobilya ile özdeşleşmiş bir kent. Bu masada sektörün üreticileri herkes tek yürek halinde bu acıyı derinden paylaşıyor ve bizim de bu acıları atlatmada katkımız ne olabilir düşüncesi ile bölgede evleri zarar gören, devletimizin imkânları ile inşallah en kısa sürede yapılacak olan o evlerin mobilya ihtiyacı temininde katkı sunmayı gönüllü olarak ortaya koruyorlar. Kendilerine teşekkür ediyor, kampanyanın hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:52
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P