banner201

banner177

banner193

İYİ Parti’den TESİAD’a ziyaret.. Bozkurt’tan iki seçenek!

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kamil Erozan, İYİ Parti Bursa İl Başkanı Yahya Bahadır ve il başkan yardımcıları TESİAD Genel Başkanı M. İlyas Bozkurt'u makamında ziyaret etti.

BURSA 23.11.2019, 14:50 23.11.2019, 14:56
İYİ Parti’den TESİAD’a ziyaret.. Bozkurt’tan iki seçenek!


TESİAD ve TESAM'ın kuruluş süreci ile bugüne kadarki faaliyetlerini anlatan Başkan Bozkurt, "TESAM bünyesindeki 107 akademisyen ile birlikte hazırladığımız raporları devlet yöneticilerine ulaştırıyoruz. Tam metin anayasa çalışması, eğitim raporu, Çin raporu, siyasi partiler yasası, göç gibi önemli konularda kongreler düzenledik ve raporlar hazırladık." dedi.

TESİAD'ın 2003 yılında kurulduğunu hatırlatan Bozkurt, "İlk günden beri 3M vizyonumuzdan taviz vermedik. Öncelikle cumhuriyet, demokrasi, hukukun üstünlüğü ve seküler laiklik gibi modern kazanımlardan taviz vermemiz söz konusu dahi olamaz. İkinci olarak yanlış ve batıl dini oluşumlar kadar dinden uzaklaşmanın da zararları olduğunu düşünüyoruz. Sevgi ve hoşgörüyü esas alan Türk-İslam kültürünün Hanefi-Maturidi çizgisini önemsiyoruz. Üçüncü olarak da Türk milliyetçiliğini esas alan bir teşkilatız" ifadelerini kullandı.

Bu değerlerin hepsini kendilerinin de paylaştığını dile getiren İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Erozan, "İngiltere'de gölge kabine olarak değerlendirilen sistemi biz de İYİ Parti de uyguluyoruz. Genel merkezimizde hem iktidarın icraatlarını eleştirel bir gözle detaylı olarak analiz ediyoruz. Hem de biz olsak ne yapardık diyerek çalışmalar yürütüyoruz." dedi.

BOZKURT’tan İki Seçenek

Erozan güçlendirilmiş bir parlamenter sistemin Türkiye için daha uygun olduğunu belirtirken, Bozkurt iki seçeneğin olduğunu ifade etti. Yönetim sistemleri üzerine yıllardır çalıştıklarını ve bunları karşılaştırdıklarını söyleyen TESİAD Genel Başkanı, "Biz iki alternatif görüyoruz. Ya Fransa'daki gibi bir yarı başkanlık modelinin ya da İngiltere'de Lordlar Kamarası gibi dengeleyici unsurlarıyla güçlendirilmiş parlamenter sistemin Türkiye için daha iyi olacağını düşünüyoruz. Ancak hazır başkanlık sistemine geçilmişken bir iki düzenlemeyle sisteme ayar verilerek yarı başkanlığa geçişin daha uygulanabilir olduğunu değerlendiriyoruz.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:41
Güneş 06:13
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:53
Yatsı 21:19
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P