banner177

banner193

“KAHRAMAN SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

İnegöl Hastane Derneği (İHD) Başkanı Yasin Altuntepe 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında, Covid-19 pandemisinde Türk sağlık çalışanlarının dünyaya örnek bir mücadele verdiğini belirterek, “Zor günlerden geçtiğimiz şu süreçte kahraman sağlık çalışanlarımızın her zaman olduğu gibi yine yanında olacağız” dedi.

BURSA 14.03.2021, 16:15 14.03.2021, 16:16
“KAHRAMAN SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

İnegöl Hastane Derneği (İHD) Başkanı Yasin Altuntepe 14 Mart Tıp Bayram’nı yayınladığı mesajla kutladı. Türk tarihi açısından 14 Mart’ın çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Yasin Altuntepe, “14 Mart 1827'de, II. Mahmut döneminde, Hekimbaşı Mustafa Behçet'in önerisiyle ilk cerrahhanenin, Şehzadebaşı'daki Tulumbacıbaşı Konağı'nda Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire adıyla kurulması, Türkiye'de modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul edilir. Okulun kuruluş günü olan 14 Mart, "Tıp Bayramı" olarak kutlanmaktadır. Ama bu günü çok daha değerli hale getiren yıl ise 14 Mart 1919 tarihidir. O tarihte İstanbul işgal atındayken, 14 Mart 1919 günü ilk Tıp Fakültesinin açılışını fırsat bilen tıp öğrencileri bir tören düzenlemişlerdir. İşgalci İngilizlerin de katıldığı törende, Genç Tıbbiyeli Dr. Memduh Necdet, İngiliz işgal birliklerinin komutanlarının gözlerinin içine bakarak bir konuşma yapmıştır.  “İtiraf ediyoruz ki vatan, bilhassa onun kalbi, beyni olan İstanbul bu dakikada korkunç bir buhran geçiriyor. Ama korkmuyoruz… Buradayız, burada kalacağız… İstanbul bizimdir; … Çünkü istiklâl buradadır…” diyen Mehdut Necdet Türk hekimlerinin ne kadar cesaretli olduğunu bütün dünyaya ispat etmiştir.” dedi.  

DESTANSI MÜCADELE VURGUSU

Aradan geçen 102 yılda hiç bir şeyin değişmediğini ifade eden İHD Başkanı Altuntepe, “Türk hekimleri 1919 yılında olduğu gibi bu günde bütün cesaretlerini koruyor ve dünyanın her yerinde mazlumlara umut oluyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Beni Türk hekimlerine emanet edin’ sözünün ne kadar doğru bir yaklaşım olduğunu Covid-19 pandemisiyle bir kez daha görmüş olduk. Tüm dünyayı etkisine alan virüse karşı Avrupa’da Amerika’da sağlık sistemi çökerken ülkemiz ise virüse karşı destansı bir başarı örneği göstermiş bu başarının en büyük kahramanları da sağlık çalışanlarımız olmuştur. İnegöl Hastane Derneği (İHD) olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sağlık çalışanlarımızın her zaman yanında olmayı sürdüreceğiz. Bu vesileyle 14 Mart Tıp Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, sağlık çalışanlarımıza Allah’tan kolaylık diliyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:30
Güneş 06:04
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:59
Yatsı 21:27
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P