banner177

banner193

KARACABEYLİLER DERNEĞİ KÜLTÜR SANAT ÇALIŞMALARINI TÜM HIZIYLA SÜRDÜRÜYOR

Bursa Karacabey ve Köyleri Kültür Dayanışma ve Kalkındırma Derneği, kültür ve sanat çalışmalarıyla adından sıkça söz ettirmeye devam ediyor. Bursa'yı ve Karacabey'i yurt dışında gerçekleştirilen konser ve sosyal etkinliklerde de temsil eden Derneğin Başkanı Hasan Kahraman, tüm Bursa'yı Derneklerine beklediklerini söyledi.

BURSA 16.03.2022, 16:13 16.03.2022, 16:49

Bursa'nın önemli sivil toplum kuruluşlarından biri haline gelen Karacabey ve Köyleri Kültür Dayanışma ve Kalkındırma Derneği üyeleri yine müthiş bir gecede bir araya geldi. Bursa'da bulunan dernek binasında buluşan üyeler, Türk Sanat Korusu eşliğinde doyasıya müzik keyfi yaşadı. Bursahaberdar'a açıklamalarda bulunan Dernek Başkanı Hasan Kahraman, "Derneğimiz kültürel ve sosyal anlamda önemli etkinliklere imza atmakta. Yurt dışında birçok ülkede özellikle Balkan bölgesinde önemli konserler verdik. Buralarda Türk bayrağını dalgalandırmak bizler için çok gruru vericiydi. Yine Bursa ve Karacabey bazında, konserlerimiz, karagöz-hacivat oyunlarımız, yöresel dans gösterilerimiz oluyor. Bunun yanında Derneğimizin Üyesi Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Tolga Bahadır Şimşek öncülüğünde gençlerimiz için önemli eğitim programlarına imza atıyoruz" dedi.  31 Mart'ta Karacabey'de yeni bir etkinlik gerçekleştireceklerini belirten Kahraman, "31 Mart'ta Karacabeyliler Gecesi etkinliğimiz olacak. Bu gecede, halk oyunlarımız, karagöz-hacivat gösterilerimiz ve geniş çaplı Türk Sanat Musikisi konserimiz olacak." diye konuştu. 

KOÇ: "KÖTÜ SES YOKTUR, EĞİTİMSİZ SES VARDIR"

Derneğin Kültür Sanat Konseyi Başkanı ve Türk Sanat Müziği Korosu Şefi Mustafa Koç ise, "Bu ara konserlerimiz çok yoğun. Bütün Türkiye Cumhuriyetlerini gezdik. Balkanları komple dolaştık. Gelecek aylarda farklı yerlerde konserlerimiz sürecek. Bize gelen öğrencilerin Karacabeyli olmasına gerek yok nereli olursa olsun, biz burda eğitim veriyoruz. Kötü ses yoktur eğitimsiz ses vardır. Bize başvuran öğrencilerimizi konserlere çıkacak seviyeye getiriyoruz. Bunun sayesinde farklı yerlerde konser verip, para dahi kazanabiliyorlar. Herkesi Derneğimize bekliyoruz" dedi. 

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:32
Güneş 06:06
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:58
Yatsı 21:26
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P