banner201

banner177

banner207

KIZILAY 10 MİLYON KİŞİYE ULAŞACAK... DAVUT GÜRKAN'DAN ÖZEL AÇIKLAMALAR...

Türk Kızılay Türkiye’de 10 milyon kişiye yardım ulaştırmak amacıyla yardımlarına devam ederken Kızılay Bursa şubesi Bursa’nın bir çok noktasında gerek nakit para yardımı gerekse gıda kolileri ve çeşitli yardımlarla Bursalıların zor sürecinde yanında oluyor. Ayrıca salgın ve Ramazan nedeniyle kritik seviyeye düşen kan stokları konusunda çağrı yapan Bursa Şube Başkanı Davut Gürkan, Bursalıları kan vermeye davet etti.

BURSA 27.05.2020, 14:26 27.05.2020, 14:44
KIZILAY 10 MİLYON KİŞİYE ULAŞACAK... DAVUT GÜRKAN'DAN ÖZEL AÇIKLAMALAR...

ÖZEL HABER: FETİH BAĞCI 

Türk Kızılay Bursa Şube Başkanı Davut Gürkan Türkiye’de  27 Mayıs itibariyle  2 bin 869 immün plazma  bağışçısından alınan kanların 6 bin 949 kişiye umut olduğunu aktarırken Türkiye’de 4 bin 675 kişinin immün plazma bağışına uygun olduğunu, 16 bin 212 iyileşmiş kişiyle temas kurulduğunu belirtti.
 

10 MİLYON KİŞİ HEDEFİ

Kızılay sadece afet anlarında değil, yardıma muhtaç vatandaşlarımızın her anında yanında olmak için çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Türk Kızılay Bursa Şube Başkanı Davut Gürkan, “Pandemi sürecinde de Türkiye ve Bursa’da yardımlarımız devam ederken Ramazan ayı vesilesiyle de bu yardımlar hız kazandı. Türk Kızılay bu zorlu süreçte 10 milyon kişiye doğrudan ulaşmak hedefiyle çalışıyor. Erzak paketleri, gıda kolileri, gıda kartları, nakit ve giysi yardımlarının yanı sıra ailelere, çocuklara yönelik birçok projeyi yerine getirmeyi çalışıyoruz. Genel merkezimiz bu konu ile ilgili olarak 50 milyon lira bütçe ayırdı. Bütçelerimiz tamamen bağış yoluyla oluyor. Bizim görevimiz bu yardımları doğru kişilere ulaştırmak.” dedi.

KAN STOĞU KRİTİK SEVİYEYE İNDİ

Türkiye genelinde günlük ortama 10 bin kişinin bağış yapması gerekiyor. Zorlu süreçte bu rakam günlük 900 üniteye kadar düştü. Ramazan Ayı ve COVID-19 salgını nedeniyle kan stoklu kritik seviyeye indi. Acil yardım koduyla çıkılan ilana karşılık veren vatandaşlar kan bağışında bulunarak ciddi destek veridi. Başkan Gürkan Bursalıları kan bağışına davet etti.

KARANTİNADAKİ YURTTAŞLARIMIZA YEMEK DESTEĞİ

Kızılay’ın omuzlarında bu süreçte ciddi bir sorumluluk olduğunu aktaran Başkan Davut Gürkan şöyle devam etti, “İşsiz kalan vatandaşlarımıza yardımların düzenlenmesi ve Sağlık Bakanlığı ile koordinasyon içerisinde olarak; maske, eldiven gibi ekipman ve malzemelerin tedarikinde de çalışmalarımız devam ediyor. Türkiye’ye yurt dışından gelmiş olan ve karantinaya alınan vatandaşlarımızın KYK yurtlarındaki yemek ihtiyacı Kızılay tarafından karşılanıyor”

KORONAVİRÜS TESTİ VE PLAZMA BAĞIŞINDA BÜYÜK GÖREV

Kızılay’ın Türkiye’nin kan organizasyonunun yüzde 97’sini tek başına sağladığını aktaran Davut Gürkan, “Kan bağışındaki tecrübemiz immün plazma bağışındaki süreci daha iyi bir noktaya taşıdı.  Kızılay’ın Türkiye genelindeki laboratuvarlarında günlük 6 bin koronavirüs testi yapma kapasitesi var. Bunların tamamı Sağlık Bakanlığı tarafından bu süreçte kullanılıyor” dedi.

TÜRKİYE’DE  6 BİN 949 KİŞİYE PLAZMA TEDAVİSİ

Koronavirüsle mücadele etkin bir silah olan immün plazma ile ilgili süreci aktaran Gürkan,  “İmmün plazma ile ilgili tedavilerin tedarik aşamasında Kızılay görev görev yapıyor.  Türkiye’de  27 Mayıs itibariyle 4 bin  675 kişi immün plazma bağışına uygun kişi bulunuyor. 6 bin 949 immün plazma bileşen sayısı vermişiz. 2 bin 869 kişiden 6 bin 949 plazma alınmış, bir kişi ayda 3 defa plazma bağışında bulunabiliyor. Türkiye’de şuan da 6 bin 949 kişiye immün plazma verildi. İmmün plazma koronavirüse karşı en etkili silahlardan biri olmakla birlikte Türk Kızılay’ı çok önemli bir görevi yerine getiriyor. İmmün plazma bağışı için müracaat edilen kişilerin yüzde 95’i bağış yapmayı kabul ediyor. Bu rakamlarda birlik ve beraberliğimizin en büyük göstergelerinden birisidir.”

Bursa’da 4 noktada kan bağışı talepleri alınıyor. Heykel, Kent Meydanı, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı ve DOSAB’ta Bursalılar kan bağışında bulunabiliyor.

 “HAYIRSEVERLERE VE GÖNÜLLÜLERE MİNNETTARIZ”

Tüm zor zamanlarda olduğu gibi hayırseverler ve Kızılay gönüllülerinin emeğine dikkat çeken Davut Gürkan, “ Kızılay Bursa Şubesi özverili çalışma arkadaşlarımızla kan bağışında hedeflerini tutturarak önemli çalışmalara imza atıyor. Vefa Sosyal Destek Grubu kapsamında tüm Türkiye’de olduğu gibi Kızılay Bursa olarak yardımlarımızı dağıtıyoruz. Şubelerimizin olmadığı yerlerde ise kaymakamlıklara yardımlarımızı teslim ediyoruz. Türk Kızılay’ın en büyük destekçileri şüphesiz hayırseverler ancak ikinci büyük destekçileri ise gönüllerimiz… Kızılay, bir yardımseverlik hareketidir. Bağışçılarımıza, hayırseverlerimize ve  Kızılay’a gönül veren gönüllerimize minnettarız, şükranlarımızı arz ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:34
Güneş 06:07
Öğle 13:07
İkindi 16:53
Akşam 19:57
Yatsı 21:24
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P