banner204

banner177

banner193

banner205

LEZZETE ATILAN İMZA: ŞEF BÜLENT

30 yılı aşkın süredir gıda sektöründe hizmet veren Bursa’nın ünlü ismi Şef Bülent, Gürsu’da her gün onlarca yemeği Bursalıların beğenisine sunuyor.  Bursa’nın zengin mutfak kültürünü her alanda anlatmayı ve yemekleriyle de Türkiye’ye tanıtmayı hedef edinen Bülent Şef Bursahaberdar Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu.

BURSA 08.03.2021, 15:40
LEZZETE ATILAN İMZA: ŞEF BÜLENT

Uzun yıllar Bursa’nın ünlü restoranında şeflik yaptıktan sonra ‘Bülent Şef’ adında yeni restoranıyla hizmetlerini sürdüren Bülent Barış’ın mutfak macerası ise çocukluk yıllarında başladı. İşi mutfağında öğrenmek deyimini tam anlamıyla karşılayan Şef Bülent, mutfağın her alanında görev yaptı ve yılların verdiği tecrübesini  hafızalarda yer edinen ‘Şef Bülent’ ismini verdiği restoranıyla taçlandırdı.

 “Pandeminin etkisini yitirmesiyle 80 çeşit yemeği Bursalılara sunacağız.”

YILLARIN TECRÜBESİNDEN ÖZEL DOKUNUŞLAR

Şef Bülent, Bursa mutfağına olan ilgisinden bahsettiği açıklamasında, “Bursa mutfağını tanıtma derdindeyiz.  Bursa kendimize has tarzımızla bakır tavada yaptığımız yemekleri sunuyoruz. Tava ve güveç yemekleriyle Bursa’mıza sulu yemeğin şeklini değiştirip görseli ve lezzeti yüksek ürünler ile sürekli yeni lezzetler üretmenin peşinden koştum. Mesleğe alaylı şekilde başladık. Her ustamla sürekli olarak görüşüp kendimi geliştirdim.” dedi.

“Şehrin batısında da yeni şube açmayı planlıyoruz”

DAHA ÖNCEDEN TADILMAMIŞ LEZZETLER BÜLENT ŞEF’TE

Bursa’nın mutfak kültüründen bahseden ve Bursa’nın sadece belirli birkaç yemekten ibaret olmadığının altını çizen Şef Bülent, “Bursa çok zengin bir şehir. Bursa’da yöresel ve geleneksel tatlılarımız büyük beğeni kazandı.  Yaptığımız yemekler kuzu ağırlıklı, zeytinyağlı, yöresel tatlara da ayrıca önem veriyoruz. Kuru meyvelerle sürpriz menüler hazırlıyoruz. Daha önceden hiç yenmemiş lezzetleri Bursalılara sunuyoruz.  Kendi suyuyla pişen yemeklerimiz büyük beğeni görüyor. 10 saate kadar pişen yemeklerimiz oluyor. Ekip arkadaşımızla beraber Bursa’ya hizmet etmeye devam edeceğiz. Bursa’da sevilen ve duyulan bir marka haline gelmenin gururunu yaşıyoruz.

ŞEF BÜLENT NEREDE?

Kurtuluş OSB Mah. Atatürk Cad.  Gürsu/Bursa (Uludağ OSB karşısı)

300 kişilik kapasite

100 araçlık otopark

 TIRNAK 2

Yorumlar (3)
Fatih 3 yıl önce
İnanılmaz tadlar gerçekten mükemmel hijyen lezzet hepsi bir arada
Çiftçi 2 yıl önce
Adam Bursa doğumlu, Rumeli lokantasından ayrılma, Bursa'ya özgü herşey, niye doğu yemekleri yapmıyorsun? diye soran var ya :))
Panayirli Mehmet 3 yıl önce
Doğu yemekleri yok hep göçmenleri hitap ediyorsunuz neden Bursa'ya özgü diyorsunuz
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:52
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P