banner201

banner177

banner207

“MİLLETİN KUTSALLARINA BU ŞEKİLDE SALDIRILAMAZ”

Diyanet-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Kemal Göleç, hukukçu Prof. Dr. Osman Can'ın ''İktidarı peygambere versen iblis olur'' sözlerini sert bir dille eleştirerek “Her önüne gelen bu milletin kutsallarına bu şekilde saldıramaz. Sevgili Peygamberimizi, dini değerlerimizi rahat bırakın artık” dedi.

BURSA 12.02.2021, 17:25 12.02.2021, 17:28
“MİLLETİN KUTSALLARINA BU ŞEKİLDE SALDIRILAMAZ”

Başkan Göleç, Hukukçu Prof. Dr. Osman Can’ın Halk TV’de Ayşenur Arslan’ın sunduğu Medya Mahallesi programında, yeni anayasa çalışmaları ve Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemini eleştirmek için kullandığı “Cumhurbaşkanı şu an kraldan, Osmanlı padişahlarından daha yetkilidir. Kim olursa olsun, peygamberi getirseniz öyle bir pozisyona, meleği getirseniz iblise, şeytana dönüşür.’’ İfadelerini sert bir dille eleştirdi.

“PEYGAMBER’E DİL UZATANLAR HESABINI VERECETİR”

Göleç “Peygamberler Allah’ın elçileridir. Yüce Allah’ın emir ve yasaklarını insanlara tebliğ etmek için gönderilmişlerdir. Sırf Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini ve halkımızın oyları ile seçilen bir Cumhurbaşkanını eleştirmek için böyle bir benzetme yapmak kimsenin hakkı ve haddi değildir. Her önüne gelen bu milletin kutsallarına bu şekilde saldıramaz. Milli manevi değerlerine saygı duymayanlara bu millet her zaman haddini bildirmiştir, bildirmeye de devam edecektir. Milletin tercihlerine ve Peygamberine dil uzatanlar bunun hesabını verecekler.” İfadelerini kullandı.

“OSMAN CAN’IN AÇIKLAMALARINI KINIYORUM”

Osman Can’ın Anayasa Hukukçusu olduğunu hatırlatan Başkan Göleç, “Sayın Can, keşke bu tür gereksiz, maksadı aşan benzetmeler yaparak milletimizi üzmek yerine yeni anayasa çalışmalarına katkı sunmak için çalışsa daha isabetli olur diye düşünüyorum. Açıklamayı kınıyorum” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:11
Öğle 13:08
İkindi 16:53
Akşam 19:54
Yatsı 21:20
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P