banner204

banner177

banner193

banner205

Mudanya'nın hukuksuz itirazına ret!

Mudanya Belediyesi'nde görevliyken, 6 aylık geçici görevle Tunceli Hozat ve Ardahan'a sürgün edilen Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası üyesi 7 memur açtıkları davayı Mudanya Belediyesi'nin hukuka aykırı davranması nedeniyle davayı kazanmalarının ardından Mudanya Belediyesi'nden karara itiraz geldi. Ancak mahkeme Mudanya Belediyesi'nin itirazlarını reddederek Mudanya Belediyesi'nin uygulamalarının hukuksuz olduğuna bir kez daha hükmetti.

BURSA 15.10.2019, 09:01 15.10.2019, 09:20
Mudanya'nın hukuksuz itirazına ret!

 Karara göre, "İdari işlemin uygulanması halinde telafisi güç ve imkansız zararların doğması gerçekleştiği anlaşıldığı kararın dayandığı kanuni ve hukuki gerekçeler dairemizce uygun görüldüğünden itirazın reddine oybirliğiyle karar verilmiştir." ifadelerine yer verildi. 

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Bursa Şubesi Başkanı Erkan Ataman, sürgün olarak nitelendirdiği uygulamaya hukukun "dur" dediğini belirtti.

NELER YAŞANMIŞTI 


Mudanya Belediyesi'nde görevli memurlardan 4'ü Tunceli Hozat, 3’ü Ardahan'a geçici görevle gönderildi. Uygulamanın mobing ve sürgün niteliği taşıdığını ifade eden Bem-Bir-Sen üyesi Eyüp Kalkan’ın talebiyle bağlı olduğuBelediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) hukuk mücadelesi başlattı.

Yargılama sonunda Bursa 3.İdare Mahkemesi, uygulamanın hukuka aykırı olduğunu ifade ederek, yürütülmenin durdurulmasına karar verdi.
Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Bursa Şubesi Başkanı Erkan Ataman, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “
Bu arkadaşlarımızdan sendikalarını değiştirmelerini istediler. Onlar değiştirmediler. Sonrasında sürgün işlemi başladı. CHP’li Bursa Mudanya Belediyesi tarafından Ardahan’a sürgüne gönderilen, üyemiz Eyüp Kalkan ile ilgili, Bem- Bir- Sen Bursa Şube Başkanlığımız hukukçularınca açılan yürütmeyi durdurma talepli davamız olumlu sonuçlandı ve yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Bem-Bir-Sen Bursa şube olarak üyelerimizin sonuna kadar yanındayız.” ifadelerini kullandı.

KEYFİ UYGULAMALAR

Kararın durdurulması talebinde bulunan çalışanlar, işlemin yönetmeliğin amaçladığı kamu hizmetlerinin etkin yürütülmesiyle alakası olmadığını iddia ederek, "Uygulama keyfidir. Sürgün, mobbing, yıldırma işlemi olduğu, hakkın kötüye kullanıldığı, keyfiliği hukuk düzeninin korumadığı ortadadır. Daha önce de Mudanya Belediyesi tarafından mobbing işlemlerine tabi tutulan ve asıl işi muhasebe, insan kaynakları olmasına rağmen Temizlik İşleri'nde görevlendirilen kişiler vardır. Bu kararlar da Mahkeme kararıyla iptal edilmiştir" dediler.
 

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:52
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P