banner177

banner193

Mudanya ve Kumla'nın ardından o sahilde de ÇADIR OPERASYONU

Gemlik'te zabıta ekipleri, emniyet güçleri ile Kumsaz bölgesinde sahil ve yeşil alanlara kurulan çadırları kaldırdı. 

BURSA 08.06.2019, 18:12 08.06.2019, 18:17
Mudanya ve Kumla'nın ardından o sahilde de ÇADIR OPERASYONU

Mudanya ve Gemlik’te deniz kıyısında genellikle yabancı uyruklu ailelerce kurulan çadırlar bölge halkının yoğun şikâyeti sebep oluyor. Kamp alanları dışında çadır kurulmasının yasak olduğu bölgelerde konaklayan yabancı aileler burada vatandaşların sahili kullanmasına engel olurken, çevre kirliliğine de sebebiyet veriyor. 

ÇADIRLAR TOPLANDI HALK TEŞEKKÜR ETTİ 
Konuyla ilgili günlerdir devam eden şikâyetleri değerlendiren Gemlik Belediyesi ekipleri, emniyet güçlerinin desteği ile çadır kuran kimselere ihtarda bulunarak bölgede uyulması gereken kuralları anlattı ve çadırların kaldırılmasını talep etti. Kimi çadırcıların zabıta ve polis karşısındaki rahat tavırları dikkatlerden kaçmadı. Sahil bölgesinde kurulması yasak olan çadırlar bir süre sonra sahipleri ile bir süre sonra ekiplerce toplandı. 
Gençali Muhtarı Mürüvvet Günay yaptığı açıklamada kurumların ortak koordinasyonu ile Kumsaz sahilinin bir nebze olsun nefes aldığını ifade ederken, ekiplere de teşekkür etti. 

BÖLGEDE DENETİMLER SIKLAŞTIRILACAK 
İlçe Jandarma Komutanı Barış Bozkurt ve İlçe Emniyet Müdürü Abdulkadir Yüce de çalışmaları yerinde takip ederken, vatandaşlardan çok sayıda şikayet alındığını ve Polis ve Jandarma ekiplerinin bölgede kontrollerini arttırarak devam edeceklerini belirttiler. 
Konuyla ilgili açıklama yapan Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, her vatandaşın sahilleri âdil şekilde kullanmaya hakkı olduğunu söyleyerek, “Kimsenin bir başka kimseyi rahatsız etme ve sahillerin kullanımından mahrum bırakma hakkı yoktur. Çadır kurulacak kamp alanları ilgili mevzuatla belirlenmiştir. Müdahale ettiğimiz alanlar kamp alanı değildir, bu sebeple çadır kurulamaz. Çadır ve çevre kirliliğinden dolayı aldığımız şikâyetlerden müdahale ihtiyacı doğmuştur. Biz Gemlik Belediyesi olarak vatandaşlarımızın faydalanacağı temiz alanları sağlamaya devam edeceğiz” dedi. 

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:43
Güneş 06:14
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:52
Yatsı 21:17
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P