banner204

banner177

banner193

banner205

Osmangazi'den Bulgaristan'da sünnet şöleni

Osmangazi Belediyesi’nin katkılarıyla Bulgaristan Haskovo ve Kırcaali’de düzenlenen sünnet şöleninde 200 çocuk erkekliğe ilk adımı attı.

BURSA 24.07.2019, 17:47
Osmangazi'den Bulgaristan'da sünnet şöleni

Balkanlar’daki tarihi, kültürel ve kardeşlik ilişkilerini güçlü bir şekilde sürdüren Osmangazi Belediyesi, Bulgaristan’ın Haskovo ve Kırcaali kentlerinde toplu sünnet şöleni düzenledi. Haskovo Bölge Müftülüğü ile ortaklaşa düzenlenen programa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Haskovo Bölge Müftüsü Basri Bekir Eminefendi, sünnet çocukları ve aileleri katıldı. Türkiye’den ve Bulgaristan’dan gelen hafız ve imam hatiplerin Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından ilahiler ve dualar okundu.

Dündar: “Balkanlar İle Gönül Köprüleri Kurduk”

Soydaşların büyük ilgi gösterdiği programda konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Balkanlar ile Türkiye arasında gönül köprüleri kurduklarını belirterek, “Balkanlar’daki soydaşlarımız bizlere Osmanlı’nın emanetidir. Bu topraklarda yaşayan soydaşlarımızla bir araya gelmekten çok mutluyuz. Belediye olarak Kosova’da, Makedonya’da Bosna Hersek’te, Bulgaristan’da birçok tarihi eseri yenilediğimiz gibi Ramazan Ayı’nda iftar sofralarında buluşuyor, sünnet şölenleri düzenliyoruz. Bu etkinliklerle kardeşlik duygularımızı pekiştiriyoruz. Gönül bağımızı her zaman koruyacağız. Geleneklerimize sahip çıkıp, kültürel mirasımızı geleceğe aktarıyoruz. Bulgaristan’daki geleneksel sünnet şölenini bu yıl da yoğun bir katılımla gerçekleştiriyoruz. Sünnet olan evlatlarımıza aileleriyle birlikte huzur ve mutluluklar diliyorum” dedi.

Haskovo Bölge Müftüsü Basri Bekir Eminefendi de sünnet şölenine katkılarından dolayı Başkan Dündar’a teşekkür etti. Dündar, sünnet olan çocuklara çeşitli hediyeler vererek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Başkan Dündar, Bulgaristan programı kapsamında Türkiye’nin Filibe Konsolosu Hüseyin Ergani’yi de ziyaret etti.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P