banner201

banner177

banner193

OYUN SEKTÖRÜNÜN BURSA’DAKİ MERKEZİ ULUTEK TEKNOPARK

ULUTEK Teknopark’ta faaliyet gösteren F13 Entertainment’in Kurucu Ortağı Sefa Ertunç, güçlü altyapısıyla öne çıkan Bursa’nın oyun sektörü için çok cazip bir lokasyon olduğunu söyledi. Ertunç, düşük bütçelerle büyük kârlar elde edilmesinin mümkün olduğunu da dile getirdi.

BURSA 02.01.2022, 13:28
OYUN SEKTÖRÜNÜN BURSA’DAKİ MERKEZİ ULUTEK TEKNOPARK

Türk oyun sektörü, rekor tutarlarda yatırım alarak küresel pazarda adından söz ettirmeye devam ediyor. Sektör hızla büyürken, oyun sektörünün Bursa’daki gelişiminin diğer illere kıyasla daha güçlü olması gerektiğini belirten F13 Entertainment Kurucu Ortağı Sefa Ertunç, 2022 yılında oyun endüstrisi ve ekosistemindeki gelişimin çeşitli yenilikler ile her zamankinden daha süratli olacağını vurguladı.

11 KİŞİLİK EKİP İŞ BAŞINDA

Dijital dönüşümün hızlanmasıyla birlikte yatırımcıların son dönemdeki gözdesi oyun sektörünün girişimci sayısı da giderek artıyor. Türkiye’de yeni yükselen oyun sektörünün büyüyerek uluslararası rekabet ortamına hazırlanması için yatırım ağının genişletilmesinin büyük önem teşkil ettiğini söyleyen Sefa Ertunç, “ULUTEK Teknopark’ta, sektörümüzde önemli bir paya sahip olan mobil oyunlar üzerinde çalışıyoruz. Mobil Oyun Bootcamp mezunları olarak Doğukan Kürekci ve Sıtkıcan Ejder ile birlikte şirketimizi kurmaya karar verdiğimizde, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından oldukça değerli destekler aldık. ULUTEK’te firmamızı faaliyete geçirdikten sonra 11 kişilik ekibimiz ile mobil oyunlarımızı ulusal ve uluslararası pazara yönelik bir şekilde pazarlamaya başladık. Amacımız, ülkemizdeki dinamik teknolojiler ile 2022’de daha da büyüyecek olan oyun sektörünün rüzgârına yelken açarak ilerlemek” dedi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:41
Güneş 06:13
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:53
Yatsı 21:19
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P