banner204

banner177

banner193

banner205

ÖZGÜR ERDURSUN'DAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI: AKIL TUTULMASI OLUR

Bursa'nın bilinen sosyal güvenlik uzmanlarından Özgür Erdursun, asgari ücret ile ilgili yaptığı paylaşımda ''1 Temmuz’da sadece emeklilere ve memurlara zam yapılıp özel sektör çalışanlarına zam yapılmaması akıl tutulması olur…!' dedi.

BURSA 23.05.2022, 10:07
ÖZGÜR ERDURSUN'DAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI: AKIL TUTULMASI OLUR

Türkiye'de milyonlarca emekli ve memur yılda 2 kez, Ocak ve Temmuz aylarında zam alıyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri için zam oranı 6 aylık enflasyon rakamı kadar olurken, memur ve memur emeklisi önceki aldığı toplu sözleşme zammının üzerindeki enflasyon farkı ve yeni toplu sözleşme zammı alıyor. 

NİSAN AYI ENFLASYON RAKAMI İLE 4 AYLIK FARK KESİNLEŞTİ

TÜİK Nisan ayı enflasyon oranını açıkladı. Buna göre 4 aylık enflasyon oranı yüzde 31,71 oldu. Nisan ayı enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte emekli ve memur 2022 Temmuz zammı için ipuçları güçlendi. 

4 AYLIK ENFLASYON ORANI YÜZDE 31,71

TÜİK, Aralık ayında 686,95 olan TÜFE endeksinin Nisan ayı ile birlikte 904,79'a çıktığı verisini paylaştı. Bu durumda 4 aylık enflasyon oranını yüzde 31,71 olarak kayıtlara geçti.

SSK ve Bağ-Kur emekli zammı için enflasyon oranının direkt belirleyici olması nedeniyle, 4 aylık enflasyon rakamı ile şimdiden 31,71 zam oranı kesinleşti. Mayıs ve Haziran enflasyon verisinin duyurulması sonrası bu zam oranı daha da artacak. 

ASGARİ ÜCRETTE BEKLENTİ YÜKSELİYOR

Enflasyonda yükseliş devam ederken, "asgari ücrete temmuz zammı" konusu da gündemdeki yerini koruyor. Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Asgari Ücret Tespit Komisyonunun temmuz ayında toplanmasını ve ocak ayında olduğu gibi asgari ücrete enflasyonun üzerinde bir artışın yapılmasını istediklerini söyledi. Ankara'da düzenlediği bir iftar programında açıklamalarda bulunan Arslan "Asgari Ücret Tespit Komisyonunun en fazla 2 yıl içinde toplanması gerekiyor. Dolayısıyla en azı yok. Yani Asgari Ücret Tespit Komisyonu, temmuz ayında da toplanabilir. 2022'nin 6 aylık enflasyon artışı dikkate alınarak, onun üzerinde bir zamla yeni asgari ücretin belirlenmesinin hakkaniyetli olduğunu düşünüyoruz" dedi.

"AKIL TUTULMASI OLUR"

Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun ''Asgari Ücret başta olmak üzere tüm özel sektör çalışanlarına 1 Temmuz’da zam yapılmalı diyorum! Ücret artsa ne fark eder, fiyatlar artmamalı diyenler var! Böyle düşünenler daha hızlı yoksullaşır…! Çünkü enflasyonu düşürmek için hükümetin bir çabası yok!" sözleriyle tüm özel sektör çalışanlarına zam yapılmasını gerektiğini vurguladı.

İşte Erdursun'un açıklaması:

" 1 Temmuz’da Asgari Ücret başta olmak üzere tüm ücretlilere, emeklilere, memurlara ortalama %40 zam yapılacaktır diye düşünüyorum! Sadece emeklilere ve memurlara zam yapılıp özel sektör çalışanlarına zam yapılmaması akıl tutulması olur…!

Asgari Ücret başta olmak üzere tüm özel sektör çalışanlarına 1 Temmuz’da zam yapılmalı diyorum! Ücret artsa ne fark eder, fiyatlar artmamalı diyenler var! Böyle düşünenler daha hızlı yoksullaşır…! Çünkü enflasyonu düşürmek için hükümetin bir çabası yok!"

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:52
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P